Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Szerintem az ilyen csak felesleges pénzköltés. Ez olyan, mint a homeopátiás gyógyszer. Nagyon kell benne hinni, hogy használjon. :-)))
Nekem ez nem menne.
Mert egy ember hajlamos leblokkolni,megakadni .Ebben segíthet egy másik ember,hogy tovább vigye.
Nem oldja meg helyette a problémát,csak segít a megoldásban,a tovább lépésben.:))
Úgy gondolom, csak az megy pszichológushoz, aki már eleve tudja, hogy van valami problémája. De ha felismeri , hogy probléma van , akkor miért egy idegen, olyan ember segítségét kéri, akinek semmi köze nincsen hozzá?
Miért nem tudja megoldani saját magának? Hiszen magát ő ismeri a legjobban.
Ez nem a lazaságról szól ,azt megéli az ember suhanc korában általában.:))Hanem arról ,hogy két embert valódi társa egy másik embernek ,anélkül ,hogy a szabadságát bármiben korlátozná .Arról szól,hogy maguk fektetnek le szabályokat,és nem a társadalom,vagy egy pap,vagy a hivatal ,hanem ők ketten.
Ezért nem óhajtottam soha férjhez menni,mert hivatalos módon hazudni kell,amit összehordanak igennel kell válaszolni ,olyan kérdésekre ,amire őszintén azt felelném ,hogy "honnan a fenéből tudnám???"
Na mindegy .:))
Úgy, hogy megmutatja amit esetleg nem veszel észre.
Külső szem sokszor többet lát.(Na jó mindig:))
Senkinek az érzéseibe nem lehet belelátni senkinek. A saját érzősünket, csak mi ismerhetjük.
Éppen ezért nem fordulnék soha pszichológushoz. Ha én magamat nem tudom meggyőzni valamiről, akkor az az idegen, aki addig semmit nem tudott rólam, hogy tudna segíteni?
Az amikor együtt élek valakivel és tudom, hogy azért nem jön haza este mert valakivel épp jól érzi magát, az bennem keltene egy rossz érzést.
És közben tudom,hogy én is bármikor megtehetem és lehet hogy épp én is a pasimtól jöttem....mégis elindítana bennem egy rossz érzést, hogy de,akkor minek vagyunk együtt, és lenne egy rossz érzésem arra is, hogy ő most valaki mással érzi jól magát, amikor közben én várom itthon.
Elég ambivalens érzései lehetnek annak aki ilyenben benne van.
Nekem, jobban tetszene egy általad leírt felszínes hűséges kapcsolat, ahol a pasi ön megtartóztat, mert tudnám, hogy azt a kapcsolatunkért teszi, és azért mert rám van tekintettel.
Egyébként milyen jó lenne azt gondolni, és abban hinni, hogy a férfiaknak is kell az érzelem a sexhez és ha nincs érzelem akkor nem mennek félre....Engem tök jó érzéssel töltene el.
Ha így lenne.
De amikor ezen gondolkozom, mindig azt érzem, hogy valamit nem akarok észre venni.
Aki lazát szeretne, minek köti meg egy házassággal, vagy egy kapcsolattal?
Vicc.
Ellentmondás, és nem is lesz kellemes.
Tutira nem működik...ideig óráig max.
Doki nem 1-2 kapcsolatot lát a felszínről, mint mi legtöbben, hanem szakmából kifolyólag az emberek mindennapjaiba és érzéseibe is bele lát, ami alapján mond egy véleményt.
Szóval vitatkozhatunk, hogy mi működik és mi nem, de miért tesszük ha nem tapasztaltuk, vagy nem látunk bele mélyebbre?
Nekem is van ismerősöm, aki laza kapcsolatban él és azt mondja,hogy boldog. Mondja, de én meg tudom és látom, hogy nem az....mert utána meg elmondja a dolog árnyoldalait is....
Értsd meg azt doki,hogy ő azért nem tudna így élni,mert ő is úgy gondolja ahogy te.Ezért olyan partnert választott,aki szintén ugyanúgy gondolkodik erről mint ő.
Tehát az semmit nem bizonyít,vagy nem érv,hogy Panka el tudná -e képzelni vagy sem.
Te is ugyanúgy gondolkodsz mint Panka,egyetértetek hűség kérdésében,ezért eszerint éltek .
És igen,nálatok nem működhetne ,de ez nem bizonyíték arra,hogy aki máshogy gondolja a házasságot,a szövetség fogalmát,azoknál nem működhet másként.:))
Ez jutott az eszembe róla:
"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."
Andrew Matthews
(Szerintem egy "is" szócska hiányzik belőle, de alapvetően igaznak érzem.)
Semmit nem akarok lenyomni a torkodon, ez nem az én műfajom.
Nem érvelek a nyitott házasság mellett, hanem azt mondom, aki tud, és akar így élni éljen így, el tudom fogadni. Te nem tudod. Nem kell egyetértened vele, nem kell mint életstílus követned, de megérteni, hogy mások másként élik meg az érzelmeiket azt igen. Óriási különbség!
Biztos, hogy nem örülnék ha párom így szeretne élni, nem is mondok mást. Ezt értsd már meg, nem rólam van szó! Hanem két olyan emberről akik így akarnak élni, mert nekik ez jó. Én ezt el tudom fogadni.
Szerintem elmondtam mindent, amit erről szerettem volna. Azt hiszem ennél előrébb nem jutunk.
Léptem...
Egy párkapcsolat bizony sokféleképpen működhet jól, erre nem mindenki jön rá, kell hozzá alázat az élet iránt és nyitottság.
Ha ennyire elutasítod azt, amit egy másik ember az érzéseiről és élményeiről elmond, akkor egyre jobban bezárod magad a saját világodba. A nyitáshoz (nem egy kapcsolatban, hanem általános értelemben használom e szót) kell az igazi bátorság.
Ja igen, tuti nagy benne a tapasztalatom:) akár hiszed, akár nem. :)))
Persze mindig is azt fogod hinni, hogy nincs, de ez már nem az én ügyem:)