Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Hát ez a matek. Ha azt mondod, hogy kettő+kettő=, akkor én azt fogom mondani, hogy 4
:)
Ez van.
Ha azt mondod, hogy értelmetlen valakit jellemezni, mert szubjektív, akkor jogosan mondom, hogy akkor ezentúl ne jellemez, hacsak nem akarsz értelmetlen dolgot tenni :)
Ja és azt is mondtad, hogy az csak egy szubjektív vélemény lesz és nem lehet igaz.
Ha jól értettem :)
Tehát azt állítottad, hogy nem lehet valakiről obejktív véleményt mondani.
Ez meg egyszerűen fals.
Ez van :)
Leírom az összes olyan embernek, akik bekajolják azt a new age szöveget, hogy minden relatív és csak a saját szűrönkön keresztül látjuk a világot, tehát sosem mondhatjuk, hogy igazunk van, csak azt, hogy mi így látjuk. :)
Adva van egy ember. Pontosan tudja belül, hogy miért is nem őszinte. Tegyük fel, hogy azért, mert fél attól, hogy ha egyenesen beszél, akkor a konfliktussal nem fog tudni mit kezdeni, ezért inkább ködösít, de azért célozgat, mert azért szeretne beszólogatni (aki magára ismert, tegye fel a kezét) :)) Szóval ő ezt tudja, hogy ezért teszi. Ez motiválja. Akármilyen színes is az egyénisége, ezt éppen ezért teszi.
Na most, van, aki azt fogja mondani, hogy őszinte, mert ő azt gondolja, hogy nem ezért teszi, hanem azért, mert nem akar másokat megbántani.
Az illető tudja magában, hogy ez igen kellemes megítélés, ezért tetszik is neki, de közben tudja, hogy nem ezért teszi.
Másik ember azt mondja, hogy azért nem őszinte, mert nem mondja ki, amit gondol a félelem miatt, mert nem akar konflkitust és nem a másik miatt, hogy ne bántsa meg.
Szóval ebben az esetben az egyik embernek ugyebár igaza van, mert azt feltételezi, ami az illetőben is van.
Tehát innentől már ez nem is lesz szubjektív, hiszen a valóságot írja le.
Az, hogy ezt megérzéseire hagyatkozva tudja felismerni, vagy konkrét mondatok szavainak kiemelésével, ez már csak a technikai rész.
A lényeg, úgy ítélem-e meg, ahogyan ő is teszi, vagy mellé lövök.
Persze az érintett nehezen ismerné be, hogy egy ránézve negatív dolog miatt tenné, tehát az, hogy őt megkérdezzük még nem feltétlenül jelenti az igazság kiderülését.
Hát ilyen egyszerű az élet és ezért vannak fekete és fehér dolgok, amit mostanában nagyon divatos megszínezni, elkendőzni és sikamikálni
DE
az érintett pontosan tudja, hogy őt mi motiválja. Úgyhogy nincs sok különböző ok, hanem az az ok van, ami őt ebbe hajtotta.
Nem azt mondtam ,hogy nem értesz,hanem azt ,hogy nem figyelsz,mint pl most se .:))
Én csupán egy dologról beszéltem konkrétan,hogy egy ember megítélése szubjektív dolog.Ennyiről nem többről.
Abszolút nem érintettem azt,hogy én hogyan jellemzek ,kit ,miért,merre meddig????
Ha erre is kíváncsi vagy,akkor kérdezd meg,és ne adj a számba fals általad továbbgondolt véleményeket,gondolatokat ,amik a te agyszüleményeid ,nem az enyémek.
Semmi gond. Pá :)
(értettelek, de megértem, ha most ezzel takarózol) :)
Baromi fárasztó állandóan ismételnem magamat,ha annyira nem tisztelsz,hogy elolvasd amiket írok.
Akkor ez pl mi?
"Tehát szerinted nincs olyan, hogy valakire valamilyen tulajdonság jellemzőbb, mint a másik emberre :)
Fata Fata. "
Ez egy kijelentés,nekem úgy tűnik.Egy hazugságon alapuló kijelentés,úgy írod,mintha ezt mondtam volna.
"Csak azt, hogy értelmetlennek tituláltad."
"Nem az a kérdés, hogy hány féle jellemzés lenne, hanem , hogy melyik igaz. "
Ezt a kérdést tituláltam értelmetlennek .
Ühüm. Értem :)
Hát igen, én ilyen átfutós és nem átgondolós vagyok :)
Te meg ellentmondós magadnak :)
Most is inkább személyeskedsz, ahelyett, hogy bizonyítanál, amikor kiderült, hogy ellentmondásba keveredtél magaddal :)
Minek is jellemeznél valakit, ha az úgyis szubjektív és sosem lehet a valóság?
Minek is? :)
Nem,Doki.Nem ez történt most sem.
Csupán az ,mint más sokszor.
Hogy nem olvasod el rendesen ,csak átfutsz a hszeken,és tojsz egy nagyot arra ki mit ír,és teljesen másról kezdesz el beszélni,mint amiről szó van.
Én sem azt mondtam, hogy ezt írtad :)
Csak azt, hogy értelmetlennek tituláltad.
Akkor te értelmetlen dolgokat teszel, ha jellemzel? :)))
Lassan mattot kapsz, csak szólok :)
Csak a szokásos módon belekeveredtél a mondandódba :)
Körbeért a mondandód és ellentmondás lett belőle. :)
Tehát szerinted nincs olyan, hogy valakire valamilyen tulajdonság jellemzőbb, mint a másik emberre :)
Fata Fata.
Minek neked ez a sikamika? Tudom, hogy trendi, de csak elkeni a lényeget. :)
De majd szólok, amikor ezentúl kimersz mondani egy tulajdonságot valakire :) Hiszen az Fata világában csak a te véleményed és semmi köze a valósághoz :)
Mi van????
Már megint kapkodsz,nem figyelsz,nem értelmezel,nyugi,pauzálj egy kicsit!:DDDD
Akkor te soha nem használsz emberekre jelzőket, tulajdonságokat :)
Értem.
Majd megfigyelem :)
Olyan szempontból nem ,ha meg van határozva pontosan hogy mekkora az akkora!:)))
Pl egy felnőtt nő 160 centi alatt alacsony kategória ,175 fölött magas,
Egy átlagos borz x cm hosszú,ha ennél kevesebb akkor szegényke kicsikének született.
Az a relatív ,ha egy valamihez viszonyítasz.
Pl egy törpéhez képest mindenki magasabb,de ez hiába van így ,ettől még nem lesz magas .
Tehát vannak dolgok amik meghatározhatók,az átlag normál testalkathoz képest.
Nem az a kérdés, hogy hány féle jellemzés lenne, hanem , hogy melyik igaz.
Elejétől értettem, hogy mire gondolsz, csak nem értek vele egyet.
:)
Nem értem ,hogy jön ez ide ?:)))Én nem akarom máskát jellemezni ,sem eldönteni őszinte -e vagy sem .:))Biztosíthatlak ,az én jellemzésem egy harmadik variáció lenne.
Számos szavunk van az emberi jellem meghatározására ,de hogy ki ,kire melyiket tartja igaznak,vagy helyénvalónak ,az már szubjektív megítélés alá esik.
Ennyit szerettem volna csak mondani:))
Pedig bizony lehet őt is látni :)
Mindenkit. De sokan szeretnék hinni, hogy kiismerhetetlenek. Na ők a legkönnyebben kiismerhető emberek :)
Hány centitől is mondod valakire, hogy magas? Ha már ez szerinted tény :))
Szóval?
:))
Nem egy relatív fogalom véletlenül? A kicsi nagy magas alacsony, pont relatív fogalmak :)
Weöres Sándor: Önarckép
Barátom, ki azt mondod, ismersz engem,
nézd meg szobámat: nincsenek benne díszek,
miket magam választottam; nyisd szekrényemet:
benn semmi jellemzőt sem találsz.
Kedvesem és kutyám ismeri simogatásom,
de engem egyik sem ismer. Ócska hangszerem
rég megszokta kezem dombját - völgyét,
de ő sem tud mesélni rólam.
Pedig nem rejtőzöm - csak igazában nem vagyok.
Cselekszem és szenvedek, mint a többi,
de legbenső mivoltom maga a nemlét.
Barátom, nincs semmi titkom.
Átlátszó vagyok, mint az üveg - épp ezért
miként képzelheted, hogy te látsz engem?
Sziasztok.
Csak éppen nem erről beszélgettünk eddig, hanem az objektivitásról és a szubjektivitásról.
Ugrabugrájunk témáról témára befejezés nélkül? Egymásba folyatva?
Akkor a tulajdonságok a véleményed szerint nem is létező dolgok?
Akkor minek is vannak olyan szavaink, mint őszinte?
Akkor ezek szerint a te világodban nincs is őszinte ember, csak vannak, akiket őszintének látnak és vannak, akik nem. Tehát az őszinte, mint tulajdonság nem is létezik :)
Aha, értem :)
Persze nem így van :)
Doki?!!!
Lüke vagy???:))))
Persze ,hogy létezik objektivitás sok mindenben,de egy ember megítélésében nem .
Az nem kérdés ,hogy valaki alacsony e vagy magas,ott nem mondhatja senki hogy "szerintem" magas,mert az tény.
De egy ember tulajdonságait ,személyiségét ,ahány ember,annyiféleképp tudja leírni ,meghatározni.
Te a saját érzelmi szűrődön keresztül,más pedig a sajátján ,és akár lehet két abszolút különböző variáció is ,mert tudod az emberek úgy működnek ,hogy az egyik ember mást hoz ki belőlük,mint a másik.A "kölcsönhatások" miatt ,van ,hogy egy ember,az egyik ember egy bunkó ,korlátolt ,agresszív embernek minősít valakit,a másik pedig egy kedves ,nyílt ,nyugodt és befogadó embernek ismeri.
Mindkettőnek igaza volt ,mert az ő kapcsolatuk ,"kölcsönhatásuk" azt az oldalát hozta ki épp amit.
Egy ember nem fekete vagy fehér,a személyisége a viselkedése is nagyon sok mindenen múlik ,és bizony rajtunk is .:))
Az már egy következő téma.
Ha hazudik és én őszintének mondom, akkor szubjektív vagyok és tévedek.
Ha azt mondom, hogy nem őszinte, akkor objektív vagyok.
Az, hogy miért nem őszinte, az meg egy következő kérdés :)