Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Telefonról vagyok, úgyhogy macerás, de te bemásolhatnád.
Google: tarot 8 kártya
Idézd:))
Én nem tudom,nem linkelt semmit Zolcsi...vagy nem olvastam vissza ?:)))
Azt megköszönném!:)
1980. 03. 03.
Hm. Nahát nahát
7. A diadal
Ez a kártya kellemetlenségekre és bosszúságokra utal, amiket az illető személy már legyőzött. A kártyán egy győzelmi kocsi látható, amit két egymással ellentétes irányba induló ló húz, a kocsihajtó pedig egyensúlyban tartja őket.
Az ellentétes irányba feszülő lovak azokat a belső ellenmondásokat és a külvilágból érkező ellentétes hatásokat jelentik, amelyeket ezen a szinten, ebben az élethelyzetben képes volt kiegyensúlyozni és legyőzni az ember. Az ellentmondások itt lelki és testi szükségleteket, a személyes és a társadalmi szükségleteket és egyéb, a világban egy időben jelenlévő ellentmondásokat jelentik.
Az egyik ló fekete, a másik fehér: az ellentét vonatkozhat a tudatos és tudatalatti kettősségére, amit ezúttal képes az ember egyensúlyban tartani. Több tarot-változaton kentaur hajtja a kocsit, a kentaur pedig ősi jelképe az animálisból kitörő, az ösztönt legyűrő embernek. A freudi pszichoanalízis a lovat, az állatot a szexuálösztön szimbólumának tartja, a freudi álomfejtésben a libidót jelenti, vagyis az ösztönös vágyakat.
Ezen a fejlődési fokon az ember indulatait, érzelmeit és értelmét képes egyensúlyban tartani a külső, társadalmi sikerek érdekében.
A kentaur ugyanakkor a törekvő ember szimbóluma is, aki a 7. stádiumban már láthatóan önmaga irányítja sorsát. A kocsi elé fogott állatok alá vannak vetve a kocsihajtó akaratának. Az ellentétek nem tűnnek el, de az ember akaratereje az élet ellentmondásait egyensúlyban tartja. Az első fejlődési periódus végén - az első 7 állomás után - a siker az eddig elsajátított ismeretek eredménye.
A Nagy Arkána az emberi fejlődést három szakaszra osztja és mindhárom szakasz hét állomásból áll. A személyiségfejlődésnek hétéves fejlődési szakaszait találjuk az asztrológiában is, az ún. "Szaturnusz-ciklusokat", amelyek végén valamilyen fontos életperiódus lezárásához érkezik az ember. A hetes szám szent szám, az Úr napja, az ünnep.
A győzelmi kocsi az első szakasz utolsó állomása. Ezen a fokon az ember sikeresen elsajátította az alapvető ismereteket, megszerezte a társadalmi élethez szükséges tapasztalatokat és ennek következtében a hetedik állomáson elérte az első sikert. Ezért is nevezik ezt a kártyát a diadalnak, vagy győzelmi kocsinak, ami a látványos társadalmi elismerés szimbóluma."
Ezt hol lehet meglelni?:))
Az én számom a 8-as ,de passz hogy milyen kártya tartozik hozzá?
Mit? Hogy neked számmisztikailag mi a születési számod? Vagy, hogy a tarot kártya melyik lapja jellemez? Az előbbiről én olvastam egy könyvet. (Dan Millmann-Erre születtél) Érdekes olvasmány. :)
De ha akarod kiszámolom neked és átküldöm a jellemzést is.
momentán elkezdtem visszaolvasni, és nekem sem volt meg.. ezért is kérdeztem, illetve azt gondoltam valami ilyesmire gondol mint számmisztika. Vagy egy mint szimmetrikus szám, vagy nem tom.. De nem biztos. Szerintem egyébként a többi hszre reagálva a mérleg a legtutibb. Na nem azért mondom, de azért is! ;))))))
Tényleg ha a kos az első leszületés lenne, akkor mérleg a hanyadik? Vagy simán innen kezdve nézzük a sorrendet?
Jó reggelt!
Nem lehet titeket visszaolvasni....a csokis szaloncukros részig jutottam :D
"Előrehaladása érdekében bátran el kell engednie minden eddigi tudását, önkéntesen lazítania kell az intellektus szorításán és hagyni, hogy a mélyebb belső erők vegyék kézbe a gyeplőt. A keresőnek most két próbát is ki kell állnia " a bátorság és a hit (elővételezett bizonyosság) próbáit. A bátorságét, amennyiben fel kell hogy áldozzon mindent, amit tudatosan értékesnek tart, továbbá meg kell tagadnia az árnyék ösztönös követeléseit, a hitét, amennyiben bíznia kell egy magasabb én létezésében, melynek tudatossága messze meghaladja jelen tudatosságát. "
...bakkel.....szinte ugyanezt írtam neked pár napja,csak rövidebben ,és egyszerűbben.:)))