Szerinted hol tart az ország? Mi lesz a családokkal és a bérből élőkkel? (beszélgetés)
Örülök, hogy tetszik!!
Én eddig sem sírtam, ezután sem fogok.
Pusztán annyi a meglátásom, hogy nagyon okosakat lehet írni teli zsebbel!
Ja, mielött félreértene bárki, senkitől nem irigylem!!
De nyugodtan ki lehet próbálni milyen érzés, amikor hiába akarnál dolgozni, nincs hol!
Akkor lehet véleményt mondani nagy szájjal!
Azért ez ne teljesen így van.Te is tudod hogy milliárdok mennek ki a szociális kiadásokra.Amikor a bal egduplázta a családi pótlékot,az szerinted mennyi plusz pénz volt?Maradhatoptt volna úgy is hogy 26 helyett csak 13 mondjuk a két gyerekere, és a többit adókedvezmény formájában érvényesíthették volna továbbra is.Miért nem volt jó???
Neked van 13 gyereked.eddig kaptál cirka 78 ezret, most meg 156 ezret.És mivel te nevelőszülő vagy kapsz nem kevés támogatást a gyerekekre "Nevelési díjban részesül a nevelőszülő, melynek összege gyermekenként az öregségi nyugdíj minimumának 120 százaléka. Emellett külön ellátmányt kap, amelyet a gyermek ruházatára, tankönyveire, tanszereire, költőpénzére, valamint a lakásfenntartás költségeinek kiegészítésére használhat fel. És nevelőszülői díj is jár a gondozást vállaló személynek. Ezen úgynevezett „tiszteletdíj” legkisebb összege a minimálbér 20 százaléka. Mindez összesen jelenleg havi 30 ezer forintot jelent gyermekenként."
Ami azért nem kevés, úgy hogy mellette nem dolgoztok, nem végeztek termelői munkát, vagy ne fizettek járulékot.Jó a te példád kirívó, de gondolj bele, hogy a csak ha rajtad kívül ,ég 10 ilyen van ezt az államnak kőkeményen kell kigazdálkodni, így megértelek, ha jogosnak tartod a sírást, hiszen igen osztozni kell de ne csak azok akik semmit sem kapnak az államtól, cserébe dolgoznak és adóznak.Az olyanok is mint ti.
"Mindenki csak azzal a megszorítással ért egyet, amit a másikat érinti, csak az Ő maga által megteremtett életvitelén ne akarjon változtatni senki, mert az bizony a szemében szemétség. Itt tartunk ma, hogy a másikra mutogatni megtanultunk, lent is, de fenn is rendesen. Mindenki hajtja a saját vélt igazát és még csak nem is hallgatja meg a másikat, illetve az általa mondottakat, eleve kizárja a megoldás felé vezető utról. "
Sajnos ebben igazad van.Lásd ezt a fórumot.Akinek valamiért jobban megy, vagy megpróbálja önerőből állami segítség nélkül megoldani a problémáját, acsarkodnak rá.Pedig a közös teherviselés a legfontosabb.Az emberek jó része még mindig abban él ami 40 évig a szociba volt.a segge alá toltak mindent,járhatott üdülni a szakszervezeti beutalóval, és biztos munkahelye volt amíg élt.De ennek ára van, és ezt szívjuk meg most, meg azt hogy a pártok csak és kizárólag a szavazótábor gyűjtésére mentek rá.Ezért akárcsak a bal vagy a jobb egy bizoyos réteget "etetett" hogy meg legyen a szavazótábora.Senki sem az ország érdekeit nézte vagy nézi.Most végre ráébredtek hogy ez így nem mehet, hogy a politika osztogat, és az emberek meg előszeretettel tartják a markukat,ahelyett hogy belátnák hogy tényleg miért is jutottunk ide.Acsarkodik, pedig hát el kéne godolkozni, hogy bizony a felelőtlen pazarló életvitel juttatott ide, és ne mondja senki hogy csak a kormány pazarol.Ők is, de sajnos az emberek is.Sokan még mindig azt hiszik hogy minden megy tovább akármilyen felelőtlenek, ez már nem a szoci nincs 40évig egy munkahely. Ez van.
Kedves István.
Az általad emlitett költségből is biztos lehet megtakarítani, de ezek az úgynevezett "aprópénzek". Hangoztatásával lehet legjobban manipulálni az embereket, de a válságot ezzel megoldani nem lehet.
Sajnállak benneteket, hogy nem vagytok hajlandóak a 754 sz kommenten még csak elgondolkodni sem, csak fújjátok tovább a blabla szöveget. Nagyon csodálkozom egyébként, hogy a "hisztizők" közé álltál, bár biztos tudsz rá több indokot is mondani, hogy miért.
Nyugdíjjasként azt mondom, hogy ha a tervezett "megvonások" alapján, az ORSZÁG rendbe hozható, az énrám eső rész, az éves költségeimből kigazdálkodom. Attól félek, hogy sikerült az ország lakosságát úgy egymással szembe állítania a pártoknak, hogy az "ÖSSZEFOGÁS" reménye sem maradt meg. Marad az acsarkodás, a másikra mutogatás, az árulkodás, idehaza és külföldön és sajnos mindez, a becsületesen végzett munka helyett. A fél országot azzal lehet kábítani, hogy adót kell csökkenteni, meg nem kellenek az elvonások, mert annélkül is az Állam Bácsi mindent ki tud fizetni, hát ez bizony örült nagy tévedés. Mindenki csak azzal a megszorítással ért egyet, amit a másikat érinti, csak az Ő maga által megteremtett életvitelén ne akarjon változtatni senki, mert az bizony a szemében szemétség. Itt tartunk ma, hogy a másikra mutogatni megtanultunk, lent is, de fenn is rendesen. Mindenki hajtja a saját vélt igazát és még csak nem is hallgatja meg a másikat, illetve az általa mondottakat, eleve kizárja a megoldás felé vezető utról.
Mindenki arra volt kiváncsi hogy miből lett pénze.Adott ötletet,ez a lényeg.Hogy ebből ki mit hasznosít az az ő dolga, de valószínű semmit:(
Azért kár hogy kipellengérezik,volt itt már pár ember akibe belekötöttek, mert másképp gondolkodott
Az általad emlitett változás elég nagy segitség mindenkinek aki örököl!Mert:
2002-ben halt meg az anyukám,és akkor az örökölt fél ház után (amiből hozzáteszem nem volt egy fillérem sem akkor!!)fizettem 70.000 ft illetéket!
Aztán apám 2004 karácsony előtt halt meg és akkor a másik fele után amit megörököltem is fizettem illetéket ami már 110.000 ft volt.
Ja és a lakást amiben élek az anyámtól "kaptam" ajándékozási szerződéssel és ezután is kellet illetéket fizetnem ami 2001-ben volt 56.000 ft.
Amikor pedig eladtam a szülői házat megfizettem belöle az adót:250.000 ft.
Tehát amit tudott állam lehuzott rólam.
Hozzáteszem 2 évig nem tudtam eladni a szülői házat és igy 2 felé kellett 2 évig fizetnem a rezsit!Tök irigylésre méltó a helyzetem nem???
Eljutottunk a 754-es kommentig, amit alapnak kellene tekinteni, az összes elötte lévőt nyugodtan törölni lehetne és mint rossz emlék elfelejteni.
20 millióig az örökség után most már nem kell illetéket fizetni, múlt év közepe óta, annyi a változás.
Én tavaly vesztettem el apámat, örököltem is - még mielőtt beszólna vki elmondom, hogy jövedelmem nem volt belőle- de szivesen lemondtam volna erről a lehetőségről.
Egyébként nem vágom, miért kellene adót fizetni az örökség után? Én befizetem az illetéket (azt úgyis be kell, addig szóba sem áll veled a közjegyző), aláírtam és kész.
Viszont ezzel az "én juszt sem fizetek adót" mentalitással nem értek egyet.
Bár azzal sincs gondom, ha nem fizet valaki, csak akkor ne vegyen igénybe semmilyen állami, adóból finanszírozott szolgáltatást.Pl fizessen teljes árat az orvosi ellátásért, a gyereke(i) iskolai képzéséért, vagy ne használja pl az aszfaltozott utakat.Esetleg ha megtámadják, vagy netán leég a háza, számlázzon a rendőrség, tűzoltóság...egy két ilyen eset, és ő kérné az APEH-et, hogy fizethessen:)))
Fogjuk már fel, hogy ez az össznépi nemfizetősdi nem jó poén...(ha csinálja is valaki, legalább ne arcoskodjon vele, mert amit ő igénybe vesz, azt más fizeti meg)
Hogy a címhez visszatérjek, ha mindenki befizetné amit a jövedelme, bevételei stb. miatt be kell, akkor lehetne mérsékelni az adókulcsokat, tb-t és nem itt tartana az ország.
A legjobb eddig akkor is a 715 -os hozzaszolas :-)
Emoci
A gyereke mit szól a tanyán éléshez?
Hogyan jár be a suliba?
Igen, én kérdeztem, hogy adózott e utána, ő pedig válaszolt is rá.
Épp ezért kérdeztem, amit kérdeztem.
Nem is értem mi köze ehhez a halálnak.
"Ő csak elmondta hogy élt a lehetőséggel,nem az a lényeg hogy jutott a pénzhez, hanem volt egy lehetősége, "-
Akkor ezek szerint, ha valaki mondjuk számlát vesz,vagy nem fizeti be az adóját, vagy mondjuk nem vesz jegyet a buszon, az egy lehetőség amivel élt.
De ha gyesre megy akkor élősködik az államon?
Na ezt most nem értem.
Csak merjen valaki nem együtt bólogatni,és megkövezik.Sajnos.
Ő csak elmondta hogy élt a lehetőséggel,nem az a lényeg hogy jutott a pénzhez, hanem volt egy lehetősége, és nem elherdálta,hanem okosan megforgatta hogy jól jöjjön ki a helyzetből.Ezért elismerésem.Nem csak ő van egyedül aki örököl, tessék ki lehet használni, lehet vele élni mint lehetőség adott.Sajnos a magyar ilyen,ha jobban megy,vagy ügyesebb vagy,vége,legszivesebben megfojtanának egy kanál vízbe.
Köszönöm,helenhadsell és garamond!!! Nem,nem adóztam
utána.És nem is fogok! Miért lenne kötelező a bankszámla? Én egyéni vállalkozó vagyok. Nincsen cégem vagy ilyesmi.A pénzem nem a párnám alatt tartom. A pénzem a vállalkozásomban forog.A forint romlása pedig nem érdekel igazából.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy országot, egy várost, fiú és lánynevet, növényt és egy tárgyat ugyanazzal a kezdőbetűvel!
- Fiú, lány, növény, állat, szín, ország, egymás után.
- Szólánc országnevekkel
- Magyar politikusok, országgyűlési képviselők
- Forgalmas út mellett élőkkel szeretnék beszélgetni
- Tudnál vállalni csere üdültetést, gyermekes családokkal?