Szeretem a Hoxát, de... (beszélgetés)
Kb. 1 km-re fúrtak, mert gázt találtak.
Szerinted ők lopták el a vizemet?
Megvolt a napi pozitív.:)
De a valóság más. Nagyon más. Most olvastam bele a szavazós témájú topikba. Hát, mit mondjak...megint rosszkor voltam rossz helyen.
Most megyek is a dolgomra. Vár a való világ.:)
További szép napot mindenkinek.
Jó reggelt.
Kávé? tea?
Esetleg valami idézet?
( ölembe pottyant ;) 1 kép azon keresztül kerestem infót. erre az oldalra is eljutottam )
“ Soha nem kerülünk olyan helyzetbe, amely meghalad bennünket. Minden helyzet, amellyel szembesülünk, az életünk olyan pontján áll elő, amikor képesek vagyunk túllépni rajta és megtalálni azt a gyógyító választ, ami mindenkin segít. ”
Chuck Spezzano
Egyszer mondták nekem : Isten akkora terhet pakol a vállunkra amit elbírunk. Kb ezt...
Jó reggelt hoxások!
Csodás hétvégét kívánok! :)
Ha átfúrnak valahol egy vízzáró réteget, akkor eltűnhet, leszivároghat adott szintről az ottani rétegvíz.
Nekünk is volt tanyánk, ahol miután próba olajfúrásokat végeztek, eltűnt az ásott kútból a víz.
Persze mélyen attól még lehet találni másik vízréteget.
Az víz arzéntartalma ellen nem sokat lehet tenni. Dolgoztam egy ásványvízgyártó cégnél, ott is probléma volt a víz viszonylag magas arzéntartalma, pedig az egy természetes forrásból érkező termálvíz volt.
Biztosan jobban értesz hozzá mint én.Konkrétan ez az ásott kút 10 éve még többet volt használva, mert sokkal magasabban volt a vízszintje és szivattyúval locsoltunk belőle.Lehet hogy az a friss víz volt jó ízű amivel újratöltődött, mert akkor ittunk is belőle mert finomabb volt mint az otthoni.Most nagyon kevés benne a víz, már a búvárszivattyú fel sem veszi és nagyon rossz ízű.
Annyira nem fontos hogy bevizsgáltassuk, de a faluban kimutatottan arzénos a hálózati vizünk az új kút ellenére is.Úgy látszik felénk ilyen víz van.
Amiket kertlocsolásra fúrnak kisebb mélységbe, azok meg jódosak és befognak mindent a járdától a kerítésig.
Végülis ízlett a kútvíz.
20m mély biztosan van ahonnan jön a víz.
Be is nézek a nyitott ablakon.:)
Jó reggelt, szép napot!
Mindjárt jön a hétvége!
Nem mindenfelé egyforma.Ha finom és nincs tőle semmi bajotok, akkor arra szerencsére még nem szennyezte el semmi és senki.
Én a régi ízeket sajnálom, na persze a forintot is, amiért már ezt is a boltba kell megvenni.
Akkor óvatos legyek??
Nem láttam koszosabbnak mint a csapvizet. Nagyon vízköves nálunk. :(
Sziasztok!
Remélem nem szórik ki a zaccot. :P
Még az én nagyimék is az udvaron levő ásott kútból ittak.
De ha belegondolunk, hogy az eső: a folyókból felszálló párából lesznek a felhők, és abból az eső... ki tudja, hogy miféle vegyszer kerül azokba a folyókba, és utána az az esővíz hullik bele a mi ásott kutunkba... Életveszélyes!
Félelmetes még belegondolni is.
És nem hiszem én se, hogy túlzott ovatoskodasrol lenne szó.
Kb. 10 éve még nyugodtan ihattunk az ásott kút vizéből is.Belekóstoltam 2 éve, mert kevesebb vizet vittem mint amennyire meleg volt, szörnyű íze volt.Ki tudja honnan és mi rontotta el, a földben a vízér merről hozott bele szennyeződést?
Pedig régen a tanyákon csak azt itták, ma már nem tehetnék meg.
Szevasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Már nyugodtan mehettek a rádióba Gyuri-bácsit helyettesíteni, amikor szabin van. Kész csiga szakértők vagytok!
És ez a kávé-zacc ötlet... tökéletes. :))
Éti vagy nem, undorító mindkettő. brrr
Szürke annó a kutunkba volt, és nem voltunk betegek.
Bevezették az ivóvizet, és 20 év mulva az akkor kismamák babavizet kellett vegyenek, mert a vezetékes nitrátos, vagy mi a frász volt vele..
Ittam fúrt kút vizéből, megse hajtott.
És nem láttam koszosabban mint itt a lakásba lévőt...
Csigáktól elkenyarodtam a kúthoz.