Szeméremdombon szőrtüsző-gyulladások hada... (beszélgetés)
Hmm... dunsztolásnak az a lényege, hogy bekened magad a célnak megfelelő krémmel (itt pl. hidratálóval) és a területet (jelen esetben a feneked aljától a hasad aljáig) jól betekercseled folpack-ba (az átlátszó fólia), meg csavarsz magad köré akár plédet, takarót, stb., hogy melege legyen a betekert testrésznek.
A meleg hatására a pórusok kitágulnak és a krém nagyobb arányban jut be a bőr mélyebb rétegeibe is, mint egyébként tudna. És puhább, selymesebb lesz a bőröd tőle. (: Egy időre. :P
Igen, az sem mindegy, hogy mennyire csúszik a borotva.
Jaj, nekem volt pár nagyon brutális borotvás balesetem, azóta nagyon kerülöm őket.
Így akkor tényleg a ritkább borotválás a nyerő, heti 1x. Azonkívül pedig krémezd.
Van a Veet-nek szörbenövést gátló kréme, lehet az is hatásos.
Vagy vannak a hámlasztó kesztyűk, vagy hogy hívják őket.
Szia! Nekem is hajlamos a szőr befelé nőni.. Én is kíváncsi lennék, hogy mivel lehet ezt teljesen megszüntetni, viszont én már rájöttem, hogy lehet enyhíteni: ritkábban borotváld! Mert gondolom borotválod..
Amikor sűrűbben borotváltam, több szőrbenövés volt, viszont mostanában csak kb. hetente csinálom, s így nincs probléma! (: Na jó, mindig van 1-1 kis piros pötty, de ahhoz képest, hogy régen milyen csúnya volt...
Szóval én a ritkább szőrtelenítést javaslom! (: Ja és próbáld meg leradírozni finoman a szeméremdombod, aztán pedig rendszeresen kenegetni hidratáló krémmel, hogy puha legyen a bőr és könnyebben kibújjanak a szőrszálak! (;
SOS!Mit javasoltok?
Kezdetben 1-1 szőr nőtt csak befelé, azokat ki is szedtem ügyesen, nem volt vele probléma.. Aztán 1-1 pici pattanás is előfordult, vagy lehet hogy ezek voltak a szőrtüszőgyulladások fogalmam nincs.. De mára már egyfolytában 5-6 piros pici folt van, ha az egyik elmúlik, jön egy újabb.. és ugyebár mindig ki kell valahogy operálnom a piros alól egy hatalmas szőrszálat(2-3 centis is néha, így fel van tekeredve:S..).. És ezek miatt nem hogy folyton piros, még a régi "hegek" is ott vanak, ami miatt az egész szeméremdombon egy pici árnyalattal sötétebb a bőröm :(:(... Most egy hete bephantent használok, vmivel jobb, de ez se az igazi :(.. És az a rossz, hogy nemsokára tervezzük az 1. együttlétet a barátommal(persze nem csak emiatt, engem is rohadtul idegesít már!!:(), szóval addig valahogyan megkéne oldani. Főként ilyen házi, bejött dolgoknak örülnék :).
További ajánlott fórumok:
- Fel mernétek venni rövidet, ha tele lenne a lábszáratok szőrtüszőgyulladással, benőtt szőrökkel?
- Tud valaki valamilyen hatásos módszert a szőrtüsző gyulladás kezelésére?
- Mit lehet kezdeni szőrtüszőgyulladás ellen? Már mindent kipróbáltam...
- Nagyon durván begyulladt egy szőrtüszőm! Mit lehetne vele kezdeni?
- Mivel lehet megelőzni, illetve csökkenti a szőrtüsző gyulladást intim borotva után?
- Begyulladt szőrtüszők és benőtt szőr. Létezik biztos megoldás ezek ellen?