Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Ha jól tudom Kata már 9 hónapos és én is hallottam már ilyet, hogy nem akar szopizni tovább(én egyébként már olyat is hallottam, akinek így beleharapott a cicibe és szintén felkiáltott és utána valószínűleg az ijedtégtől nem szopizott tovább)De ezt már nem fogjuk megtudni.
Nekem azt mondta a dokinő, hogy egy nap kb fél liter tejet kell, hogy szopjon, ha azt úgy gondolom, hogy nincs meg, akkor tápszert kell neki adni. Szerintem hívd fel a dokinőt, hogy mit, milyet tanácsol.
Én majdnem 13 hónapos koráig szoptattam reggel és este, aztán reggel adtam neki tápszert, mert láttam, hogy alig nyel csak cicizik. Kb 1 hete este is kap tápszert, de képzeld muszáj egy kicsit cicire is tennem, mert sír. 5-10 másodpercre bekapja(gondolom nyugtatja) utána megissza a tápszert. Hát remélem most már leszokik majd erről, de nem akarim hirtelen leválasztani.
Persze, ha nem akar majd szopizni, hát elfogadom, de szerettem volna még a télen az immunerősítés miatt szopiztatni. De akkor lenne egy olyan kérdésem, hogy mit lehetne helyette adni, ha tényleg nem akar majd szopizni. Én annyira buta vagyok ebben a hozzátáplálásban. Semmi kreativitásom. Még az a jó, hogy a jány hajlandó megenni azt amit főzőcskézek neki, ráadásul sosem tudok 1 napra főzni, néha 3-ra sikerül, s hál istennek képes 3 napon keresztül is ugyan azt enni.
Még az a szerencse, hogy végül is eddig is kihúztuk, hisz unokaöcsém félévesen ráröhögött nővéremre, s onnantól kezdve nem volt hajlandó szopizni. Mondjuk ő már addigra kénytelen volt hozzátápolni. Meg hát hál istennek már elég sok mindent ehetünk is. De azért írna valaki, hogy ki mit szokott adni tízóraira ill. uzsira és vacsira?
A sógoromat vittük le mert ment vissza dolgozni németbe és onnan indultak meg persze az én kereszt szüleim ott élnek.
Ja lányok van német folyékony mosószerem elég jó áron ha valakinek mond valamit a neve Weiber Riese a henkel gyártja érdeklődni privátba lehet .
pedig sajna ezt ő dönti el.Nálunk is Ákos egyik napról a másikra hagyta abba.Szerintem annak nincs szerepe,hogy rászóltál.Stellánál is szokott ilyen lenni,de utána szopizik mintha mi se történt volna.
Ha nagyon akarod,hogy anyatejet igyon akkor fejni kell,ha nem óhajt szopizni.Amúgy miért nem akarod?
Anyukák!
Egy olyat szeretnék kérdezni, hogy mikor a gyerkőc le akarja magát választani a ciciről, az hogy megy? Katám már második este játsza azt, hogy amint mellre raknám, látszik, hogy be akarja kapni, de aztán meggondolja magát, és el kezd feszengeni, azután meg sírni, ordítani. Bár nem tudom, hogy van-e szerepe ebben annak, hogy tegnap előtt , ahogy bekapta, akkorát harapott a fogával a bimbóra, hogy csillagokat láttam, s rászóltam, hogy ne csinálja, de azóta este egyáltalán nem is akar szopizni. Reggel minden ok, de este sírás nélkül, meg ringatás és éneklés nélkül nem hajlandó szopizni. Nem akarom, hogy ő leválassza magát. Még legalább tavaszig szoptatni szeretnék.
Ilyen velünk a plázába történt.Én el is sírtam magamat,hogy miért ilyenek a gyerekek (Stellával várandós voltam=mindenen sírok).Apuka jól le is csezte a gyerekeit.Na az ilyen szülökön ki tudok akadni.Szegény Boti.
Kisbögre gratula nektek.
Sziasztok lányok!
Újra itt, csak picit pár percre...
Minden a naplómba!!!
Puszi és köszi a drukkokat!!!!
Sziasztok lányok!
Csak gyorsan írok, nemrég jöttünk haza messziföldről, anyósoméktól.
Köszönöm a köszöntéseket, élmény volt anyósommal ünnepelni. :-)))
Bár végül még kimenőt is kaptam, így jól végződött a szülinapom.
Csiga, a jövő héten biztos megyünk a lugas-játszótérre, remélem, tudunk majd találkozni.
nekem be se volt jelölve.Gyorsan megkerestem.Kép nincs sajna fent.:(((
Gratulálok én is.
most láttam az iwiwen, hogy Ritáék összeházasodtak!!!
Sok boldogságot nekik!
Boldog szülinapot Toprengo!!!!
Voltunk cica nézőbe. Nagyon édi kisfiút találtunk, de még szopizik így csak pár hét múlva hozzuk el. Keverék cica, az apja fajtatiszta, valami szibériai és 8 kiló. Nagyon szép.
Toprengo, Boldog Születésnapot!
Csiga, arra a homokozóra gondolsz ahol találkoztunk velük? Ha nem szülök meg addig, és még lesz erőm, szívesen mennék én is :) Ha nem zavarok.