Szegedi kismamák vagy babavárók! (beszélgetés)
Én is erre készülök, ezért nem is akarok ott senkit szívesen látni, de ebből sajnos már kis híján családi vita lett :S
Na mindegy.
Lányok a héten valamikor akkor nem tudunk összefutni? Volt róla szó hogy kéne, bár esőt mond a következő napokra azt hiszem.
Köszönjük!
Irígy vagyok kicsit, imádtam az első napokat a Kisfiúval, amikor ismerkedtünk egymással.
Ma 17 45-kor megszületett Petra baba.:)
Súlya 3460 gramm, hossza 50 cm. Anya és baba jól vannak.:)))
Sapkát nem adnak a gyerekre? Azt hittem azt adnak...Tudom hogy huzatos, még nyáron is, emlékszem öcsém sem volt ott kint mivel anyukám bevitte, hogy nehogy megfázzon a feje.
Én igazából nem örülök neki hogy jönni akarnak a rokonok oda, miért nem bírják kivárni amíg hazaérünk és akkor itthon meg is lehetne fogni meg foglalkozni vele meg minden. De anyósom a fejébe vette hogy ő bejön a kórházba hozzám...
igen, így volt nálunk is, ha látogató jött az üvegfalhoz lehetett vinni a gyereket, nekem is volt, hogy a férjem bejött az ajtón egy lépést. Az a folyosó nagyon huzatos egyébként, Ricsinek be is gyulladt a szeme. Én ajánlom, hogy vigyél magaddal szülésre egy sapit és azt add a fejére, amikor oda viszed az ajtóhoz, hogy legalább a füle védve legyen.
Én, mivel császáros voltam, oda bejöhettek a látogatók, de ki kellett menniük, amikor szoptatás volt és hozták a piciket. De persze azért kicsit rá tudtak kukkolni.
Jajj de jó!!! Most már biztos látja ő is a kis pocakrugdosójukat. :D
Puszi nektek Kisbögre és nyugodt, szép napokat!!!
Lányok. Kisbögre reggel 9-kor írt sms-t ( nem nekem), hogy szülnek :))) Szerintem már meg van Petra. Ha tudok valamit hozom az infót :)
Jaj tiszta izgalomba vagyok :)))
Remélem sikerül megbeszélnetek!!!
Drukkolok!!!
Ezt én sem értem miért jó ez Tatának!
Hátha a beszélgetés alatt erre is kapok választ.
Ha ennyire védik a Zsófit, mindenféle konfliktustól, ennek az lesz majd a vége, hogy ha nem lesz Vele apuka, meg anyuka, hogy ha majd az élet próbára teszi, jönnek a problémák stb, akkor is sírni fog, meg önsajnálattal akarja majd megoldani a problémáit...Ez nem megoldás!
Nem értem Andris apját sem, ha annyira fontos neki Zsófi, akkor mért nem mondja meg a lánynak, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy hisztis majom. Egyszerűen miért tartják jobb megoldásnak, hogy homokba dúgják a fejüket????
Köszi lányok!!!
Reggel beszéltem Tatával (András apja). Kérdezte, hogy miért sírt Zsófi annyira este, mert ő nem akarta elmondani neki. Meg mondta neki, hogy Andrissal tisztázzák a dolgokat.
Elmeséltem Tatának Zsófi kirohanását, meg hogy nem egészen úgy vannak a dolgok ahogy azt a lány elgondolja. És unom már, hogy mindig arra kell figyelni, hogy nehogy sérülés érje a kis lelkét...
Megkértem, hogy üljünk le majd négyesbe és beszéljünk meg mindent, még ma. Erre a Tata."De most lesz a szülinapja és szeretném ha emlékezetes lenne. Meg hát nem úgy mennek a dolgok az anyjának se...." Szóval ment a terelés, hogy most miért kellene elhalasztani a beszélgetést. Kérdem én, akkor ezzel az erővel mindig halasszuk el beszélgetést, mert mindig lesz valami, egyszer a verseny miatt nem szabad felizgatni, egyszer menstruál, egyszer meg a franc tudja mi lesz a baja????
KÖnyörgöm, egy most aktuális dolgot fél év múlva beszéljünk át talán?
Arra meg, hogy Zsófi miért ilyen szemtelen és bunkó annyi volt Tata válasza, hogy ezt látja az anyjától. De miért nem próbálja elmagyarázni neki, hogy ez nem normális így?
Legszívesebben elköltöznék, hogy ne is találkozzak velük.
Hát ez nehéz történet.
Az biztos, hogy egy tini ne irányítson...
De te is próbálj meg kimaradni belőle, inkább Andrással próbáld megbeszélni és ő intézze el, elvégre az ő családja. Ha te avatkozol bele, valószínűleg nagyobb lesz a sértődés, maj azt mondják mi közöd hozzá. Szerintem neki kellene megbeszélnie Zsófival, hogy nem lehet minden úgy ahogy szeretné.
Ez nagyon durva. Szerintem mindenképpen meg kéne beszélnetek. Tudom hogy nem olyan egyszerű, de ahogy értem a párod is melletted ál, akkor mind a kettőtőknek eléjük kéne állni, és megmondani,
neki(k az álláspontototokat. Ne hogy már egy elkényeztetett kis csitri irányítson ennyi felnőttet!!!! Ezt nem szabad hagyni, de ha már kiskorától fogva ez megy, akkor már nem bisztos hogy sikerülni fog. Az a baj, hogy hiába tűrsz, meg nem akarod Őket nmegbántani, de hidd el egyszer betelik a pohár annyira, hogy nem tudod magad konntrollálni, és minden kifog jönni belőled.
Lányok adjatok tanácsot légyszives!!!
Próbálok rövid lenni, de nem tudom mennyire sikerül!
Párom szülei már nagyon rég elváltak és az apjának lett egy új élettársa és született egy lányuk. Ő most 14 éves. Mielőtt Boti született ő és az anyja elköltöztek, mert az anyja bepasizott és terhes lett. Szóval azóta Andris apja úgy állítja be a dolgot, mintha Zsófikának nagyon szörnyű lenne az élete és háttérbe van szorulva és sajnálni kell és vigyázni kell nehogy megbántódjon, vagy valami rosszul essen neki. Az a gáz, hogy ezt csak az apja gondolja így. Mert gyakorlatilag Zsófika segge három irányból van kinyalva (bocs a fogalmazásért). Első az apja, mindent megad és megvesz neki, persze gyakorlatilag András pénzét költi rá, de ez egy másik hosszú történet. A második a nagymama, az anyja anyukája, ő is úgy gondolja, hogy szegény gyerek háttérbe van szorítva, mert megszületett a kistesója és ebből adódóan ő is mindent megad neki. A harmadik pedig az anyja új élettársa, akinek igen csak van mit a tejbe aprítani, kicsit milliomos az ürge, ő is mindent megad neki, így akar minél jobban bevágódni nála. Szóval nem hiszem, hogy nagyon kellene sajnálni a leányzót.
Az én problémám viszont az, hogy iszonyatosan bunkó a lány, szépen kifejezve. Annyira gátlástalanul, bunkó módon és ... tud néha beszélni. És az a baj, hogy valószínűleg nem tudatos ez nála, mert ezt látja az anyjától.
Eddig mindig csak nyeltem, nyeltem a bunkóságait és beszólásait, de ma besokalltam.
Annyit még tudni kell, hogy használjuk a szobáját. Minden cuccát úgy hagytuk, ahogy ő is hagyta, de itt szoktunk tévézni, meg Kisfiú szeret itt játszani. Ezt ő nem nézi jó szemmel. És ma amikor átjött András kért tőle valami, erre ő lazán oda mondta, hogy "jó lenne, ha ti is vissza adnátok nekem néhány dolgot!!!!" Andris mondta neki, hogy "gyere ide és sorold el mit adjunk vissza", de ő arra nem volt képes, hogy oda jöjjön hozzánk és elmondja a bánatát, inkább lement az apjához. András utána ment és mégegyszer megkérdezte, hogy mire is lenne akkor szüksége. A lány erre azt mondta, hogy jó lenne, ha vissza adnánk neki a szobáját.
Azt hittem eldurran a fejem, amikor ezt meghallottam.
Azt még nem írtam, hogy havonta egyszer szokott itt aludni. Azért az egy éjszakáért nem fog "üresen" állni a szoba, nem fogom kitiltani a gyerekemet onnan.
Szóval a nagy kérdés! Mit kellene csinálnom?
Nem szeretnék konfliktust és nem szeretném megbántani Andris apját sem.
De valahogy csak felkellene világosítani a lányt is és apjukat is, hogy nem egészen úgy kellene viselkedni, ahogy azt ők gondolják.
Ami biztos, hogy holnap össze pakolom az összes cuccát, ami a szobában van és mindent leviszek a kisházba, amit raktárnak használunk. Utánna szóljon valamit.
Nehogy már egy kis bunkó taknyos mondja meg, hogy mit csináljak.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült. De kicsit megkönnyebbültem, hogy leírtam.
Amikor én szültem, akkor mindenre gondoltam, csak arra nem hogy egyek vagy igyak..:-)
Nekem a fájdalmak enyhítésében a melegvíz segített. Ott álltam sokáig a tus akatt, a párom maszírozta a derekam, annyira, hogy utána be is kékült..:-)) De akkor persze ez nem számított, de amikor ott álltam a tus alatt, sokkal elviselhetőbb volt, amikor jöttek a fájások.
igen, én is úgy tudom, hogy a császár miatt nem lehet sajnos
Nekem péntek reggel éhgyomorral és szomjan kellett bemennem a klinikára vizsgálatra, amiből császár lett. Ricsi délután fél 3kor született és este ihattam először aznap, persze szülés után kaptam infúziót, enni pedig csak másnap ehettem, akkor is pépeset. De az igaz, hogy amikor peregnek az események, nem feltétlenül ezzel foglalkozol