Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Hová tűnt mindenki?????????
Egyáltalán nem untattál :)
Untatnálak benneteket az én endo-ciszta sztorimmal, akit nem érdekel, lapozzon. :)
Szóval 13 éves koromban, nagyon-nagyon fájt minden pisiléskor a jobb petefészkem. Anyukámmal elmentünk a nőgyógyászhoz. UH alapján azt mondta, hogy endós cisztám van, meg kell műteni, ki kell venni a petefészkem egy darabját. Már elő is jegyzett műtétre. Ré kb egy hétre megjött a menstruációm, vele együtt a fájdalom is elmúlt. Persze a műtét előtti UH nem mutatott már semmit.... És a jobb petefészkem a működőképesebb petefészkem. Kicsit elnézte a doki.. Jó, ez volt 20 éve, az ultrahang sem volt valami fejlett. De az a szenvtelen arc, ahogy a doki közölte.. Ahh.
Szia! Én az olvastam, hogy bármilyen kicsi genetikai eltérés ami orvosolhatüóm már az is gátolhatja a megtapadást! Czeizel Endrétől olvastam, hogy fontos lenne kiszűrni azt is, hogy a megtapadást mi genetikai tényezők gátolják. Ilyen pl. leiden gén és a Kaáliba ezt a vizsgálatot is pár ezer forintért megcsinálják. Bár én ezt csak laikusként gondolom, hogy fontos lenne nem csak -2-3 sikertelen kezelés után! Persze nem az orvosom tudását bírálom csak az ember szeretne minden eshetőséget kizárni.
szia Csircsi!
a vérzésed 2. vagy 3. napján levett vérből megnézik a TSH, FSH, LH, PRL, OESTRADIOL szintet. nekem kérte az AMH-t is, de azt nem tb-es tudtam megnézetni.
Nem Szegeden és én sem vagyok szegedi. Békés megye, de biztos van Budapesten is jó kineziológus. Igen én sem hallottam még, hogy egy endós ciszta felszívódott volna.... Hátha az aviva az segít! Köszi a szorítást, megy neked is drukk!
Örülök hogy írtál..kedves vagy!:-)Nekem az MRI-még novemberben a petefészekben(jobb)és a méhnyakon mutatta ki az endót,de műtétemnél kiderült hogy a petefészekben nincs már(ez nem tudom hogy lehet,mert egy endós ciszta állítólag nem szívódik fel??)és a másik nem a méhnyakon hanem a hüvely és vastagbél között volt,de már a szövetekbe mélyen.Egyébként nekem is szinte minden 2.hónapban hol itt hol ott cisztám van,és sajnos 2 éve volt petevezető gyulladásom,előtte egy ciszta műtétem,valószínű ezektől dugultam el!:-( Remélem azért másodszorra nem műtenek ezzel..de még mindig fáj a hasam,és a petefészkek is szúrkálnak.Én is voltam már terhes,csak hát 12 éve,akkor még könnyen jött,de sajnos otthoni gondok miatt elvetettem.Mostmár 40-en felüli vagyok,a hormonokkal is gond van,pedig nincs sújfeleslegem sem..sőt..Beiratkoztam egy AVIVA-torna betanulós csoportba,állítólag ez a torna rendbeteszi a hormonokat,képes cisztákat miómákat eltüntetni,petevezetőket megnyitni,persze csak rendszeres otthoni mozgással.Ez a nyirokmasszázs viszont szintén jó lehet,utánnanézek itt Budapesten,köszi a tippet! :-)Gondolom ez a "fantasztikus hölgy"Szegeden van ugye?Hisz te is Szegeden élsz?Szorítok érted,hogy összejöjjön és minden rendben legyen!!:-)
Kérdezz nyugodtan :) Nekem is mind a két petevezető lezárt volt az eredetnél, de a második műtétemnél oldódott annyit, hogy túlnyomással mind a kettő átjárható lett. Nekem ebben a kineziológia segített. Ha nem lenne átjárható, akkor igen, kezdtem volna a lombikot már márciusban. Januárban műtöttek, de még mindig érzem a heget. Nyirokrendszermasszázs. Piszkosul fáj, de az elzáródásokat ez gyógyítja. Amikor kijött a stimu alatt a ciszta, elmentem a masszőrhöz és a masszázs+reiki segített eltüntetni. Ez kedden volt, csütörtökön már nem volt ciszta, pedig le akarta a dokim állítani a stimut is. Megfelelő kezelés mellett szép petesejteket is lehet nyerni a műtött petefészkedből. Szóval most nem lombizok, bízom a természetben, de persze ha egy bizonyos időn belül nem jön össsze, akkor naná, hogy újra nekifutunk. Egyébként ülj le, nyugodtan gondold végig az elmúlt időszakot.... A petefészekciszta lelki veszteséget jelent. Nekem az első akkor jött ki, amikor az első babánkat elvesztettük. Onnan indult minden. Utána zárt le a petevezetőm, lettek a ciszták. 2 évembe került elengedni. Egy fantaztikus hölgy segített és láss csodát, most minden rendben van. Ja igen, nekem az endó a ciklusomba és a hormonomba nem zavart be.... Szóval ennyi az én sztorim. Remélem happy and lesz :) Sőt, TUTI!!!!!! :)
Timi, örülök, hogy cuki a kisfiad és ilyen jól kijöttök :) 1,5 kg az szupi! Nekem akkor még alig hízott, csak a minimum 400-at, de végül megduplázta a súlyát féléves korára.
Én akkor szoktam még könnyekig hatódni, mikor magyaráz nekem :) Hát és a mosoly :)
Bukásra szintén leginkább az idő jött be. Már alig-alig. Meg kellett tanulnia büfizni, azóta jobb már. És jó ideje úgy szoptatom, hogy a feje feljebb van, mint a gyomra.
Sziasztok lányok!Nekünk a konzultációs időpontunk március második felében lesz,addig egy csomó vizsgálatot el kell végeztetnünk.Lehet,hogy nagy butaságot kérdezek,de mit jelent a hormon profil?Előre is köszönöm. Mindenkinek szorítok,így ismeretlenül is.
Az én fiam is általába 2és fél órát bír aztán ordít,nyikorgás nincs,azonnal követeli.Nagy szám ha 3 órát bír.Már a 3. fajta tápszert használjuk.Az elsőt már a kórházba felírták,attól fájt a hasa,sírt,szenvedett,nem tudott kakálni vagy nagyon keményet.A 2. a DM-es fajta volt,most írattunk olyat amit a lánynak is adtam,mert megéri,sok van benne,finomabb.De mindegyiktől bukik,még evés előtt is néha jön belőle.Ezért is van sokat kézbe,hiába büfiztetem.Eleinte evés után raktam tisztába mert mindig akkor kakált,de már inkább előtte hogy ne nyomjam a hasát.De van hogy egyből 2-szer kell tisztába rakni mert vagy sugárba pisil vagy bekakál.Vettünk babamérleget,minden nap fürdés előtt mérjük,már majdnem másfél kg-ot hízott 4 hét alatt,úgyhogy szépen behozta a súlyát.Ezt a karomba meg a hátamba is érzem.Nagyon imádom,néha elkezdek bőgni és szorítom magamhoz,annyira elmondhatatlanul szeretem.Sokat mosolyog,imád piszézni olyankor mindig mosolyog.Azért a hisztihez is ért már,kézbe nincs semmi gond.
Köszi..kedves vagy! :-) 3 hete még nincs hogy műtöttek,de még azért fáj rendesen.Mélyen infiltrált volt...Neked a hormonjaidba nem kavart bele?Már műtét után lombikozol?Milyen masszázsra gondoltál?Ne haragudj hogy sokat kérdezek,de legalább találtam valakit aki endó utáni lombikos...Nekem sajnos mindkét petevezetőm is átjárhatatlan...:-)
Ő nem nevelte soha.Sőt,titkolt terhesség volt.A kórházból a tesójáék hozták ki a gyereket,onnan került hozzám.Ők is meg mi is felajánlottuk,hogy örökbe fogadjuk,de fel volt háborodva hogy mit képzelünk neki kell a gyerek.A 7 hónap alatt 4-szer látogatta meg.A másik lányát is az anyja nevelte 10 éves koráig,most ő,ha lehet annak nevezni.Dolgozik de sosincs pénze,adóság annál több.Minden ki van kapcsolva mert hát számlát se fizet.A házon is hitel,azt se fizet.
Nincs már tejem,egyik napról a másikra elapadt.Hiába raktam mellre meg fejtem is,semmi nem segített,ja meg ittam tejszaporító teát is.A kincsem egy angyal.Néha azért nyűgös,de amúgy jó baba.Persze azért kicsit el is van kapatva mert imádjuk.Ezt a helyzetet persze ő is élvezi.Én nem bánom több bébim már nem lesz.
Valszeg nőgyógyász adhat mindkettőre beutalót. De rám pl. úgy nézett mindenki, mint az ufora, hogy mit akarok. Terhesség alatti genetikára a klinikán adtak beutalót, mert öreg vagyok :)
Mármint magánban gyorsabb ;)
Autoimmun nézetést endokrinológus tud kérni. Magánban nyilván olcsóbb. Én a kálvárián nézettem egyszer anti TPO-t, ott sokmindent megcsinálnak beutaló nélkül. Persze pénzért. Genetikait gondolom csinálnak a genetikai intézetben a Tisza-parton, de hogy ki ad oda beutalót? Lehet, hogy pénzért megcsinálják ott beutaló nélkül. Van, amit csinálnak úgy, az biztos.
Egyik barátnőmet a nőgyógyásza küldte genetikára tb-által 2-3 hónap a várólista és 3hét-1 hónap az eredmény,de anno engem is a nődokim küldött mikor terhes voltam és úgy nézet ki hogy lehet hogy baj van a babával ami hála istennek nem úgy lett.Egyébként a véradóállomás melletti épületben van a vizsgálat.
Ja és akkor nincs időd a háztartásra. Vegyetek igénybe segítséget és ne zavarjon, ha kupi van. Ebédet is lehet hozatni, ha nincs más lehetőség.
Mandella, hát igen, nekem is jó lett volna, ha valaki felnyutja a szemem. A reklámokban, filmekben mindig olyan kis cuki, mosolygósak a babák, hajlamosak vagyunk elhinni, hogy mindig ilyenek, ha meg sírnak, akkor kis cuki hangon és mindig meg tudjuk nyugtatni őket. Pedig nem, néha még az orvos se tud mit adni a bajára vagy azt se tudjuk megfejteni, mi a baj. Evett, aludt, tiszta a pelus, nem fázik, nincs melege, tutujgatjuk és mégis üvölt. Ilyenkor jön a szaranyavagyok érzés. És milyen rossz ez azután, hogy tökéletes anya akartáé lenni :( De ilyenkor tudnod kell, hogy nem vagy szar anya, ha mindent megtettél. Amúgy ilyenkor valszeg hasfájós, amin egyik babánál ez segít, másiknál az vagy épp semmi, csak az idő.
Szia! Nekem volt immunológiai vizsgálatom TB-re. Nekem a saját nőgyógyászom adta a beutalót, és az SZTK-ban volt a vérvétel. Nagyon sok idő volt 6-8 hét alatt lett meg minden eredmény, folyamatosan küldték meg, ami elkészült a dokimnak. Nálam az inszemek alatt volt két terhesség, vetélés lett 5.6. héten, ezért gyanakodott a dokim autóimmun betegségre. Szerencsére minden eredményem negatív lett. A genetikai vizsgálat mit deríthet ki?
Bianconera, hát nálunk sem állhat meg a kocsi ) így napi 2-3 órákat sétálok. Hát nincs is bsj a hízással, én már lassan elfogyok. Terhesség előtt is inkább vékony voltam, most 5 kg-val kevesebb. Nekünk is volt ilyen nyugodtan sétálós időszak úgy 2 hónapostól nemrégig, de most hetek óta ilyen nyafis a dolog. De tegnap ügyes volt :) A 3 órát ne várd ki a szopikkal, nem tesz jót a tejtermelésnek. Ilyenkor még igény szerint jó szoptatni, mikor kéri, aztán 2-3 hónaposan úgyis beáll magától a 3-4 órára. Nekem ilyen kicsinek még 2 óránként szopizott, sokszor másfél órát, így szinte mindig szoptattam. És még így is vékony volt. Ők tudják, mennyi kell nekik, aztán szépen beállítják az egy szopira jutó mennyiséget, és mivel később egyre ügyesebben szívnak, már hamarabb végeznek. Petra most már 5-10 perc alatt lerendezi. 6 hetesen van növekedési ugrás, akkor majd pár napig többször akar szopizni, hagyd neki, akkor növeli a mennyiséget. Utána visszaáll a normális időkre. Nehogy azt higgyétek ilyenkor, hogy kevés vagy elapad! 3 és 6 hósan is van ilyen. Sztem mi most vagyunk benne.
Pelenkázást én is inkább kaja előtt csináltam a bukás miatt. Büfiztesd szopi közben is, mikor kicsit pihen.
Szerintem menned kell! Mondjuk en a helyedbe a vizsgalatokra rakérdeznék! Én is írok neki, hogy ő erről mit gondol!
Bocsi igen erre az ANA vizsgalatra gondoltom!
Szia! Éspec nem jártam ott, de engem januárban műtöttek másodjára endóval. Szegeden endometriózis mellett megcsináltak két lombikot, az elsőnél mind a két petezsák kijött a vérzéssel, a másodiknál egyszerűen felszívódott. Szóval ha most van endód, előbb vetesd ki, mert nagyon befolyásolja a babamegtartást. Ha nincs akkor szupi!!! Nekem szerencsére smtimu alatt nem volt gáz, egyszer jött egy kis ciszta, de két nap alatt segítséggel eltüntettem. :) Masszázs! Igyál nagyon sok vizet és egyél sok fehérjét, nekem ez használt, mert a műtétig legalább nem nőtt és nem okozott nagy fájdalmat. Szorítok, hogy minden okés legyen, az ottani dokik is biztos nagyon jók és tudják mit kell tenni!!!
ja, megtaláltam, az egyik az ANA 6500-ért?
és a másik?
hogy hívják ezeket a vizsgálatokat, most nézem a honlapjukat, de nem találom
hát nem tudom, hogy kell-e menni, gondolom, csak akar majd személyesen találkozni velem, nekem jólesne. majd ha elmúlik a vérzés, megcsinálom a tesztet, ami ugye negatív lesz, és akkor kell felhívnom.
Szia! Na akkor majd a háziorvosomatvén is megkérdezem! De a kaali honlapjan mindket vizsgalat szerepel nem tul nagy összegért, akkor miert nem kérdezik hogy szeretnek-e ezt megcsináltatni? Neked nem kell menni a doktornőhöz?
Sziasztok ..Véletlenül valaki akit endometriózissal műtöttek,jár közületek a BP-i Kaáliba? Véletlenül ismeritek Dr Balla Leventét?Hozzá jelentkeztünk be konzira,de nem tudom h az endometriózisos-Lombikban otthon van-e? Bár szerintem minden ilyen Reprodukciós Klinikán kellene ehhez érteniük,és persze más mellékbetegségekhez is?! Jól gondolom? Köszi..:-)
További ajánlott fórumok: