Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szarvas pörkölt recept

Szarvas pörkölt recept

Elkészítési idő 120 perc

A Szarvas pörkölt hozzávalói:
1 kg szarvas lábszár
2 fej vörös hagyma, 3 gerezd fokhagyma
1 dl vörös bor
3 e.k. mangalica zsír
fűszerek: só, színes bors, kömény, majoránna, 1 kisseb babérlevél, kakukkfű, mustár, pirospaprika
paradicsom, paprika, kevés víz, paradicsomlé, csili paprika


Szarvas pörkölt

A Szarvas pörkölt elkészítési módja:
A húst lemossuk, átnézzük, és kockára vágjuk. A zsírt lábasba téve olvadásig melegítem, és beleteszem a kockára vágott húst, fehéredésig pirítom, majd rá szórjuk a megtisztított apró kockára vágott hagymát, és rányomjuk a megtisztított fokhagymát is. Fedő alatt elkezdjük a főzést, ha kell pici vizet öntünk rá, és a vörös bort, ezzel félpuhára főzöm. A vizet ne feledjük pótolni. A fűszereket a mustár, és a só kivételével kávédarálóval megőrlöm. Amikor félig megfőtt a hús, rászórom a fűszereket, a pirospaprikát, mustárt jól átkeverem sózom, és főzöm tovább, majd beleteszem a megmosott feldarabolt paprikát, és paradicsomot, kevés paradicsomlé is mehet hozzá. Készre főzöm, ha kell sózom, aki szereti erős paprikát is tehet hozzá. Jó étvágyat!

Főtt burgonyával tálaltam, és káposzta salátával.


Kategória: Húsételek receptjei


A szarvas pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook