"Sütivel" fogytam közel 10 kilót :) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Sütivel" fogytam közel 10 kilót :)
Szia panda_88!
Köszi a recit, gondolom ezt mondhatom a többiek nevében is.Ki fogom próbálni, neked pedig sok sikert kívánok.
Kipróbálom a sütit,de remélem nem haragszik meg a topiknyitó,ha én is beírok egyet.
2ek zabkorpa
1ek búzakorpa
1kk sütőpor
1tk fahéj
1ek édesítő/por,vagy ízlés szerint/
1 tojás
2ek joghurt vagy kefír
3ek víz
A fenti sorrendben összekeverni egy félliteres bögrében,vagy jénaiban.750W-on 4-5perc mikróban.Én 3 perc után kistányérra borítom,és visszateszem.
Nálunk az a mondás járja,hogy először kóstolni,aztán kritizálni.:-)
Érdemes sóval is kipróbálni kenyér helyett,vagy muffinnak apróra vágott sajtot,sonkát belekeverni.
Akkor ha jól érzem, reggelire ezt a "sütit" etted és mellette keményen diétáztál.
Ügyes vagy, további sok sikert! :)
És akkor a recept után :)
Köszönöm a kedves szavakat, kívánok én is nektek sok-sok sikert. Azóta az elmúlt hónapban még 2 kilót fogytam kb. és a vizsgaidőszakom végén újra belevágok egy hasonló dologba, hogy végre elérjem amit szeretnék.
Sziasztok!
Itt a recept:
40 g zabpehely liszt vagy őrölt zabpehely (a zabpehely olcsóbb, akinek van darálója, meg tudja őrölni, nekem sajnos nincs, szóval én zabpehelylisztből készítem)
1 dl folyadék (tej és víz keveréke, minimum fele-fele arányban, de lehet csak tej is)
1 késhegynyi szódabikarbóna (ki ne hagyjátok, mert szörnyű nélküle:) )
ízlés szerint kakaó (én kb. egy kávéskanállal szoktam rakni bele) fahéj, rum- vagy vanília aroma, és édesítőszer
1 tojás fehérje keményre felverve
A tojásfehérje kivételével a többi cuccot összekeverjük egy NAGYOBB bögrében (az enyém félliteres). A fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, lehet hogy kicsit folyékonynak tűnik, ne aggódjatok. Irány vele a mikró. Tudom, hogy sokan nem szeretik, ezen kívül én nem is használom, de erre tökéletes. 7 perc alatt sül meg max. fokozaton, és iszonyat mennyiségű vizet nyom ki magából, szóval tiszta pára lesz a mikró belülről. Töröljétek ki utána :)
A süti szépen ki fog jönni a bögréből, de célszerű utána beáztatni, mert egy óra múlva már nem lehet kivakarni.
Reggelire remek, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, plusz némi fehérjét is a tojással. Gyakorlatilag a zabkása alternatívája. Ez a tökéletes reggeli minden diétázónak :)
Persze nem tudom, mindeninél úgy sikerül-e mint nálam, más mikró, más bögre.
De remélem lesz akinek beválik!
Ja és ha valaki kikísérletezi sütőben (nekem nem lehet állítani a sütőm fokozatait, ezért esett ki ez verzió) az azért szóljon :)
Lufi cikk. Hé Hoxa, kezd egyre lejjebb csúszni a színvonal!
Amúgy sütivel nem fogyó-, hanem hízókúrát lehet tartani.
Gratulálok, ügyes vagy, és kívánom, hogy minden úgy sikerüljön az életben, ahogy tervezed!!!
(előre is köszönöm, ha átküldöd a receptet nekem is♥♥)
Miért nem írod ide ki a receptet?
Úgyis tudtad előre, hogy sokakat érdekelni fog.
Vagy szeretnéd ha kiudvarolnánk belőled? :)
Szia gratulálok a kitartásodhoz,elszántságodhoz.
A cikked címe jól meg tévesztett, azt hittem azt eszed mindig.
Szia!
Gratulálok Neked! Én is kérem a süti receptet. Előre is köszönöm!:)
Szia!
Én is gratulálok!
Szerintem írd ki a süti receptet :)
További ajánlott fórumok:
- Tíz kilót fogytam az Update-tel!
- Húsz kilót fogytam. Még három kilót szeretnék lefogyni. Nem akar lemenni. Miért?
- Végre fogytam 3 hét alatt 6 kilót, annyira örülök és itt még nincs vége, leszek én még szülés előtti súlyban.
- 42 kilót fogytam....!
- Miért van az, hogy régebben ha már 3 kilót fogytam többen észrevették, most 9-nél tartok, de alig látszik valami?
- Mióta drága a kaja fogytam 2 kilót