Spermavezeték elkötése (vasectomia) (beszélgetés)
Szerintem nem kell a legdrágábbat választani, a 30 ezres is nagyon jó és fájdalmatlan technikával dolgozhat.
Mióta a kauter meg az endoszkóp létezik, nem kell méteres krátert vágni ahhoz hogy bármilyen szervhez hozzáférjenek, és ez a lényeg, hogy minél kisebb legyen a bemetszés, ezzel arányosan pedig a fájdalom.
Váá bakker, pont ebédelek....
De azért köszi, később átolvasom...... de a lyuk is vágás végül is...
én most olvastam ezekről pár miliméteres lyuk lesz és speciális fogóval kihúzzák
Ide nézz csak mit találtam:
Szerinted mit jelenthet a vágás nélküli technika???
Én egyébként úgy tudom 30.000 Ft
Jó a kérdés. Mindenképpen urológus szakorvoshoz szerintem. Mármint az biztos, csak, hogy kihez. Nézz körbe! Természetes, hogy neki könnyebb lenne, hiszen pár perces ambuláns beavatkozás és még spermát is lehet levetetni előtte....
Átadtam. A válasz: a fogtömést is utálom.. :D :D :D
Na de ez nem vicc.... csinálni fogjuk!
Üzenem a férjednek, hogy egy foggyökérkezelés, de még egy sima fogtömés is kellemetlenebb e műtétnél. És utána mindkét fél felszabadult lesz, sem előtte, sem utána nem kell figyelni semmire, csak egymásra.
Külföldön ezt a celebek azért veszik igénybe, mert így nem tudnak a nyakukba varrni - idegen - gyereket...
Így van, vagy egy esetleges válásnál ( isten mentsen ugyan, de bárkinél bekövetkezhet) az új házasságban sincsen véglegesen kizárva az utód kérdése.
Egyáltalán nem rossz megoldás ez, az a baj hogy a teremtés koronái többnyire gyávák illetve a nőkre hárítják a fog. gátlási problémát ( tisztelet a kivételnek, előttük kalapom emelem!)
Bocs hogy belebeszélek, gondolom ez úgy értendő, hogy mielőtt a férfit meddővé teszik, van lehetősége a párnak--és ezzel szoktak is élni-- egy vagy két adag spermát lefagyasztatni és tároltatni akár 20-30 évig is.
Abból pedig több raklapnyi gyermek születhet bármikor, ha mégis meggondolnák magukat.
Ezt nem nagyon értem:
"a férfi sterilizálásával van mód közös gyerekre"
Azért szerintem az emberek sem nagyon törekednek. Hiszen egyszerűbb bevenni egy gyógyszert, mint kés alá feküdni... na meg sok ember fura módon úgy közelíti meg, hogy utána már nem lesz teljes értékű férfi/nő. Lehet ez valakinek tényleg problémát okoz, én elhiszem, na de......
Én úgy gondolom, hogy 25 körül egy ember már tudja, hogy mit akar. Persze sok nő 30 fölött kattan be, de a férfi sterilizálásával van mód közös gyerekre...
Hat évvel ezelőttig csaknem minden illetékes szakember és jogász rendjén valónak találta, hogy csak bizonyos életkor és gyerekszám fölött kérheti egy ember a műtétet.
Most viszont hiába lehetséges - csak a gondolkodási idő a korlát némileg -, alig veszik igénybe, mert elhallgatják a törvényt és a biológiai helyzetet is.
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estél petevezeték elkötése után?
- Van valakinek tanácsa a petevezeték elkötéséről?
- Volt valakinek császáros szülése és egyben petevezeték elkötése?
- Petevezeték elkötésem volt. Visszafordítható vagy csak lombikkal sikerülhet újabb terhesség?
- Mennyi az esélye, hogy petevezeték elkötése után terhes lehetek?
- Petevezeték elkötése után terhesség