Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Spenótos-sajtos batyu recept

Spenótos-sajtos batyu recept

A Spenótos-sajtos batyu hozzávalói:
• - 1 leveles tészta
• - 50 dkg spenót (lehet mirelit is)
• - 1 mozzarella sajt (vagy 15-20 dkg trappista)
• - vaj, só, bors, szerecsendió
• - egy tojás


A Spenótos-sajtos batyu elkészítési módja:
A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trappistát. A tésztadarabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A spenótos-sajtos batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook