Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Spenótos kefirital recept

Spenótos kefirital recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 83 kcal
Zsírtartalom 0.9 gramm
Szénhidráttartalom 12.1 gramm

A Spenótos kefirital hozzávalói:
2 személyre:
7,5 dkg spenót,
fél csokor bazsalikom,
2 tk. citromlé,
5 dkg joghurt,
25 dkg kefir,
tengeri só,
fekete bors,
szerecsendió.


A Spenótos kefirital elkészítési módja:
A spenótot alaposan megmosom, átválogatom, és eltávolítom a vastag szárakat. Hat szép levelet félreteszek a díszítéshez, a többit összeaprítom. A bazsalikom leveleket lecsipkedem a szárról, ledörzsölöm és csíkokra vágom. A spenótot és a bazsalikomot beteszem a turmixgépbe, hozzáadom a citromlevet, a joghurtot, a kefirt, és a fűszereket, majd a legmagasabb fokozaton összeturmixolom. A díszítéshez 3-3 spenótlevelet ráhúzok két pálcikára, és a pohár szélére teszem. Szívószállal kínálom. (Felnőtteknek a pohár aljára jeget teszek, és arra öntöm az italt)

A spenót jó rostforrás, és a C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Vesekő-képződésre hajlamos családokban oxálsavtartalma miatt óvatosabban kezeljék.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A spenótos kefirital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook