Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Spárgafőzelék recept

Spárgafőzelék recept

A Spárgafőzelék hozzávalói:
40-50 dkg spárga
5-6 dkg vaj
ízlés szerint só, cukor, citromlé
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
2-3 púpos evőkanál liszt


A Spárgafőzelék elkészítési módja:
A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon.


Kategória: Főzelékek receptjei


A spárgafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook