Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » S.O.S.! Mi a teendő tejláz esetén? Milyen fájdalomcsillapító szedhető szoptatás alatt ( 4 hetes baba mellett)? fórum

S.O.S.! Mi a teendő tejláz esetén? Milyen fájdalomcsillapító szedhető szoptatás alatt ( 4 hetes baba mellett)? (tudásbázis kérdés)


1 2
2014. ápr. 1. 13:39
En orvoshoz mentem-es rubophent irtak a läz miatt.Toväbb kellett mindket mellböl szoptatnom-es enyhult majd elmult pär nap mulva.A rubophen nem ärt a babänak.
2008. dec. 9. 11:22
A legjobb elmenni szerintem orvoshoz, az a legbiztosabb...
2008. dec. 9. 08:49
Szerintem a sok házipatika mellett jobb volna, ha orvos nézné meg. Nekem volt egy hónapig és orvos nélkül tuti, hogy meghalok. A pici akkor egy ciciből evett két hónapon keresztül. Mindenesetre a beteg mellett el kellett apasztani.
2008. márc. 13. 09:18
A gyulladt mellre nagyon jó a reszelt nyers krumpli, csak nagyon megfogja a melltartót,mert bebarnul.Nagyon fontos a mell kiürítése egy jó mellszívóval, ha a baba nem eszi meg az összes tejet.Én lázasan hűtőfürdőztem, de a gyulladást kell megszüntetni, és akkor lemegy a láz is.
2008. márc. 12. 15:53
2008. márc. 12. 15:50
Nekem is volt ilyen. Paramax Rapid, szedhető szoptatás alatt. ( Az én orvosom sem tudta, hogy van ilyen, én találtam a neten, minden patikában kapható)
2008. márc. 12. 14:57
Én is homeopátiás szereket javaslok.
50. Tracsi
2008. márc. 12. 13:09

Sziasztok!

Szerintem feltétlen hívd fel az orvosod és majd ajánl valamit! Nekem is voltak ilyen gondjaim de nekem nem tejlázam hanem valami bacim volt. Adott az orvos lázcillapítót és nem ártott a babának sem.

Szóval talán ez a legjobb megoldás.

Egyébként a méz csökkenti a lázat.

2007. dec. 4. 18:08

Sziasztok!

Ém is voltam ilyen cipőben: magas, 39 feletti láz, és elzáródott tejcsatorna, ami érintésre iszonyatosan fájt. Az én védőnőm (nagyon szuper szakember)homeopátiás szert javasolt, aminek a neve Bryonia 9CH. Ezt kellett napi 3 alkalommal egyszerre 5 bogyónként megenni. Emellett a minél gyakoribb, különböző testhelyzetben (babára hajolás, hogy segítsen a gravitáció is)történő szoptatást javasolta. Minden szava aranyat ért, kettő nap alatt meggyógyultam. Annyit tettem még, hogy amíg a baba szopizott, én follyamatosa nyomtam a csomómat.

2007. dec. 3. 12:22
Csatlakoznék mtt80-hoz.Nekem dettó ugyan így történt a lányommal.Ellenben,hiába volt avent kézi mellszívóm baj esetén a kézi fejést semmi sem múlja felül.A gép nem érzékeli azt,amit te még igen!
47. Ada12 (válaszként erre: 45. - AnciPanci)
2007. dec. 3. 11:53

Szia!


nagyon örülök, h minden rendben és itt Vagy. Továbbra is szoptass így, és hidd el minden rendben lesz.

46. 754c7e07c3 (válaszként erre: 45. - AnciPanci)
2007. dec. 2. 19:42

Nagyon örülök, hogy már jól vagy.

Sok sikert a továbbiakhoz, és nagyon dicséretes, hogy nem adtad fel a szopizást!

Gratulálok!

2007. dec. 2. 18:56

Sziasztok!!!


Köszönöm a sok aggódást!!!

Már sokkal jobban vagyok...nincs csomó a cicimben, és Tomi is eszik rendesen! Bár, mintha picit kevesebb lenne a tejem...azért így is alszik az én Pindúr-Pandúrkám 3 órákat, szóval nem lehet olyan nagy a baj! Remélem az antibiotikum nem árt neki!!!

44. Ada12 (válaszként erre: 43. - Dus)
2007. nov. 30. 12:10
Örülök, h minden rendben, remélem most már megy minden simán. :))))
43. dus (válaszként erre: 42. - Ada12)
2007. nov. 30. 11:43

Szia Ada!


Ma délelőtt beszéltem a Hugomma!

Már jobban van, nem lázas, folyamatosan masszíroz, és fej a szoptatás után!

Volt nála a védőnő, aki azt mondta neki, hogy nyugodtan szoptathat a fájós ciciből is, mert a baba csak segít rajta! HA tej minősége nem megfelelő (esetleg gennyes) a baba úgysem eszik)


Rá parancsoltam, hogy egyen rendesen, ne csak "csipegessen", mert az is ellenszere a tejmennyiség növekedésének! Ezt megfogadta, remélem nem lesz most már gond!


Szedi az Augmentint, ami állítólag nem megy át a tejeb. A baba is szopik ügyesen, tehát nem érzi a gyógyszert, különben nem enne!


Majd még vissza kell mennie egy ellenőrzésre jövő héten, hogy mi a helyzet! Azt mondja, hogy már nincs csomó a mellében, viszont a a teje még mindig hígabb, így kérni fogja a tejsűrítő készítményt, ha nem lesz változás!

Nem tudom, hogy ez gyógyszer vagy vitamin, majd rákérdezek!

42. Ada12
2007. nov. 29. 21:41

Dus!


Beszéltél tesóddal? Hogy érzi magát?

41. mtt80 (válaszként erre: 38. - Dus)
2007. nov. 29. 19:53

Remélem azóta kicsit javult a helyzet és jobban van már a hugod! Nem is tudtam, hogy létezik olyan szer, amitől sűrűsödik az anyatej.

Nyugi biztosan tudni fog továbbra is szoptatni! Úgy látom az akarata meg van hozzá, és ez már félsiker!

Jobbulást kívánok neki és kitartást!

40. 754c7e07c3 (válaszként erre: 38. - Dus)
2007. nov. 29. 16:31

Szegény megkínlódik, de minden tiszteletem az övé, hogy nem adja fel a szoptatást.

Jobbulást neki, és jó egészséget a babának!

39. Ada12 (válaszként erre: 38. - Dus)
2007. nov. 29. 15:06
Örülök, h kicsit jobb a helyzet. Remélem este is jó hírekkel szolgálsz, tesódnak minden jót és több pihenést. :))
38. dus
2007. nov. 29. 14:26

Sziasztok!


Most beszéltem a tesómmal, aki viszonylag jobban van! Hallgatott rám és elment egy rendes orvoshoz, aki ért is a problémájához!


A babájukat ma kellett vinni a Heim Pálba csípőszűrésre, és ha ,ár bent voltak a városban, a férje bevitte a 2. sz. női klinikára , ahol szült, hogy nézzék meg!

A doki megvizsgálta és azt mondta neki, hogy be van gyulladva 3 tejcsatorna, azért fáj és azért lázas! A kórházban "megfejték" és megmaszírozták, állítása szerint nagyon megkínozták! Kapott rá valami hűsítő krémet és addig nem szabad abból a ciciből szoptatnia, amíg lázas! Azt fejnie kell, a másikat kaphatja meg a baba! Figyelnie kell, nem-e gennyes a teje, mert akkor azonnal vissza kell menni a klinikára!


Rákérdeztek, hogy nem-e néznék meg a babát is, mert már 2 hete taknyos! Megvizsgálták és nem baciktól/ vírustól taknyos, hanem azért, mert Huginak annyira sok és híg a teje, hogy Tominak szó szerint az orrából is az folyik! Nagyon mohón szopik, sokat bukik, azt lenyeli és azért taknyos!


Ani még lázas, jövő héten kell visszamennie a Női klinikára! Ha még akkor is ennyire híg marad a tejcsije, kap valami olyan gyógyszert, amitől besűrűsödik.


Remélem most már javulni fok és nem apad el a teje a szoptatás tilalom miatt! Azt mondja, hogy a fejés után a láza is lemegy, így állandóan fejni kell szegénynek!

Este még hívom, mi a helyzet! Éjszaka nem aludt sokat, mert a babucijuk éjféltől 4-ig fent volt! Nagyon fáradt szegény!

37. 754c7e07c3 (válaszként erre: 34. - Dus)
2007. nov. 29. 05:47

Remélem minden rendben lesz most reggelre!

Írj, mi történt.

36. dus (válaszként erre: 35. - Ada12)
2007. nov. 28. 21:55

Köszi a bíztatást!

Én is nagyon reménykedek, hogy lemegy a láza és reggelre jobban lesz!

Majd reggel hívom, hogy milyen volt az éjszakájuk!

Mostanában a babája is szokott éjszakázni, remélem most jó kis fiú lesz és hagyja az anyukáját pihenni!


Jó éjszakát mindenkinek!

35. Ada12 (válaszként erre: 34. - Dus)
2007. nov. 28. 21:15

Nekem is volt miután hazajöttünk a kórházból. Ki kellett masszírozni a csomókat és rögtön el is múlt a lázam, igaz órákig tartó kínszenvedés volt mire kimaszíroztuk, de megérte. Utána már nem volt gond, de azért visszamentünk a kórházba, ahol én is antibiotikumot kaptam, mint tesód.


Ha nem lesz csomós a melle, a láza is lejjebb megy. Ne aggódj.Nagyon szorítok

34. dus
2007. nov. 28. 21:06

Most beszéltem a Tesókámmal!

Mint kiderült, Ő nem ment dokihoz, hanem a sógorom. Elmomdta a dokinak, mi a helyzet és kapott Augmentin Duo-t és Panadolt a lázra! Remélem ez jó gyógyszer, nem ismerem!

Folyamatosan fej, szoptat, maszíroz, fej, szoptat maszíroz!

Éjszakára meleg borogatást tesz a mellére és ha nagyon lázas lenne, hűtőfürdőt, mert mondtam neki, hogy 38,5 láz fölött nem szoptathat!


De olyan kis buta! Ma hajnal óta szenved! Csak a láza tetőzött délután!

Hamarabb is elmehetett volna dokihoz! Nyugodtabb lennék, ha személyesen megy és nem a Sógoromat küldi! Na de ez van!

Lényeg, hogy lemenjen a láza és kimaszírozza a csomókat!

Remélem reggelre jobban lesz!

Majd reggel hívom, mi a helyzet!


Köszönöm mindenkinek az érdeklődést és aggódást!

Nagyon segítőkészek, aranyosak és rendesek vagytok! Köszi.

33. Ada12 (válaszként erre: 31. - Dus)
2007. nov. 28. 21:03
Semmi hír?
32. kyoka
2007. nov. 28. 20:48
Bocsi most olvastam végig a levelezést! Szorítok a hugodnak! Jó hogy elment az orvoshoz! És nem kellett volna izgulni az orvosnak sem érdeke hogy elmenjen a teje! A kézi mellszívóját pedig ha nem használt akkor igeje leváltani elektromosra nekem is azt mondta a védőnő hogy ha belázasodok a tejtől akkor dokihoz kell mennem és ott kiszívatják! + tényleg ne hordjon olyan melltartót ami oda szorítja a mellét a testéhez mert ha megtörik a tejcsatorna akkor újra becsomósodik! Jobbulást és szopiztassa a picikéjét még sokáig! Ani
31. dus
2007. nov. 28. 20:47

Köszönöm mindenkinek az aggódást és a segítő válaszokat, hozzászólásokat!


Egyre nagyobb bennem a félelem, mert még mindig nem veszi fel a telefont senki! Se Hugi, se Sógorom!

Remélem nincs baj!!!!


Írok, ha tudok valamit!

30. kyoka
2007. nov. 28. 20:32
Szia! Nekem most fél éves a kislányom!Tejláz ellen: Tedd rá arra a mellre a picit amelyik tele van azért fáj mert sok felgyülemlett tejcsi van benne ezért vagy lázas! Ha nem sikerül neki kiszívni mindet szóval ha még érzel csomót, akkor vagy fejd ki jó alaposan vagy elektromos mellszívóval szívasd ki üresre! És lemegy a lázad! Lázcsillapítóból csak Advil-t szabad vagy olyat amiben ibuprofen van!Mert az nem megy bele a tejbe!de ha már rég óta vagy lázas menj el az orvoshoz és akkor ők rátesznek a "fejőgépre"! Sajnos nem a legkellemesebb meló a fejés de én is hajlamos vagyok a tejlázra és így a kényszer az nagy úr! Jobbulást! Remélem tudtam segíteni! Ani
29. mtt80
2007. nov. 28. 20:03

Sziasztok! Nekem is begyulladt annak idején a mellem nem is egyszer. Az én dokim is Algopyrint javasolt a lázra. Ja, és még oxitocint is kaptam injekcióban, hogy könnyebben ürüljön a tej. Sűrűn kellett szoptatni, fejni + meleg borogatás. Én is úgy csináltam, hogy (mivel még éjszaka is szopizott a kisfiam), 2 szoptatás között próbáltam valamennyire levinni a lázam, gyógyszerrel és vizes borogatással. Így nem kellett egy szoptatást sem kihagynom. Úgy tudom 38-ig vagy 38,5-ig lehet szoptatni.


dus! Remélem nem lett komolyabb baj a tesódnál sem!

2007. nov. 28. 19:56
Sziasztok! Én is kaptam tejlázat,és nekünk a gyerekorvos mondta (megerősítette a nőgyógyász is), hogy Amidazophent (még volt itthon, mert már gyógyszertárban nem lehet kapni) szedjek be. De a nőgyógyászom még írt vmi antibiotikumot is (amit lehet szoptatás alatt is szedni) és nekem a szülészeten a nagy fejőn kifejték. Aztán otthon is kellett állandóan kézzel fejni, és meleg vizes borogatással borogatni. Viszont nekem azt is mondták, amíg nem múlik el a lázam, nem szoptathatom a babát! Remélem, gyorsan helyre jön a tesód!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook