Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sörben párolt, pirított csülök recept

Sörben párolt, pirított csülök recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sörben párolt, pirított csülök hozzávalói:
1 kicsontozott csülök (80 dkg),
1 nagy vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 üveg világos sör,
1 evőkanál borecet,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 babérlevél, csipetnyi cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors és gyömbér,
1 kiskanál majoránna, só.


A Sörben párolt, pirított csülök elkészítési módja:
A csülköt bőröstül 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk és az olajon a hússal együtt megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, majd ráöntjük a sört. Az összes ízesítőt és fűszert rászórjuk, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk, közben gyakorta megkeverjük. Utána tepsibe terítjük, és forró sütőben gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt megpirítjuk. Burgonyapüré, esetleg főtt tészta illik hozzá köretnek.

Ha tésztát adunk mellé, készítsünk egy gyors fokhagyma-mártást, hogy ne legyen túl száraz ételünk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sörben párolt, pirított csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook