Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bográcsos - Pásztorleves recept

Bográcsos - Pásztorleves recept

Elkészítési idő 75 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Bográcsos - Pásztorleves hozzávalói:
30 dkg sertéslapocka
30 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
2 erőleveskocka
1 ek szárított majoránna
2 dl tejföl
liszt
frissen őrölt bors

nokedlihez
1 tojás
3 ek liszt
víz


A Bográcsos - Pásztorleves elkészítési módja:
1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk. 2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst. 3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot és a kockára vágott burgonyát. 4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk. 5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk. 6. Beleszaggatjuk a nokedlit. 7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk. 8. Borsot darálunk rá.

nem csak bográcsban főzhetjük,de ha bográcsban főzzük, nokedli helyett csipetkét tegyünk bele, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni.
Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bográcsos - pásztorleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook