Sok gyomorsav - tudtok olyan kávét, amit ihatna? (beszélgetés)
ez lesz. csak napközben maximum annyit tehetek az ügy érdekében, hogy megkérdezem, ettél ma? Van amikor a válasz az, hogy nem volt időm még.. szóval neki is oda kellene figyelnie. De az tény, hogy itthon meg nekem!
Tegnap este nagyon megijedtünk, mert arra kelt, hogy nem kap levegőt.. a sok gyomorsav a légcsövébe ment, és fulladozott.. szóval muszáj változtatni.
Ne igyon rengeteg tejet, az biztosan nem jó!
Gabona, kenyérféle, krumpli ezek jobbak ilyen problémánál.
Hát akkor butaságot mondott neked az a doki. A tej a nagy fehérje és kalciumtartalma miatt még fokozhatja is a gyomorsavtermelést.
Amúgy tapasztalatból is tudom, terheségeim alatt én is szenvedtem a sok gyomorsavtól és tejjel próbáltam orvosolni, ami még rontott a helyzeten. Akkor néztem utána.
igen, nekem is gyanús, hogy ez nem csak a kávé.
hanem minden együtt.
stressz+kaja+kávé+kialvatlanság+cigi+rengeteg munka
teljes életmód váltás kellene, csak ez most kivitelezhetetlen. a felsorolt 6 dologból max 3-on tudna változtatni.. de a többi sajnos nem megy.
Hát max. egy pici zöldfűszer megengedett, pici só, csípős egyáltalán nem, tilos a bors, és mindenféle paprika. A tej jó nagyon, kár, hogy laktózérzékeny vagyok, pedig az segít.
Csinálj jó sok meleg levest, amiben sok a zöldség, főtt csirkemellel esetleg, az nagyon jó ilyenkor a gyomornak. Akár krémleveseket is csinálhatsz. Vegetát és leveskockát viszont felejtsd el, de jó lesz anélkül is. :)
tejes kávét iszik. nem simán feketén.
persze nekem is változtatnom kell, mikor főzök kevesebb fűszert használni stb.
Kómásan ébred, ez tény. Reggel 5.20kor kel, és van hogy 10-11kor ér haza. Ideje sincs kialudnia magát.
Az már igazán szerencsés, ha 8kor itthon van.
Savlekötő, gyomorvédő szedése és egy lúgosító diéta.
De egyébként igaza van az előttem írónak, hogy nincs olyan, hogy kávé nélkül nincs felkelés. Nem alapvető szükséglete az embernek, csak függőség.
Ha sok a sava, akkor éhgyomorra bármilyet kávét ihat. Reggelizni kell előtte.
nyilván összetettebb a dolog. stresszes élet, rengeteg munka, késői evés. ezek egyike sem kedvez a a gyomornak. A kávé csak az egyik kiváltója. Nem hinném, hogy függő, mert akkor napi sok kávét inna. Biztosan le is lehet szokni arról a napi egyről is. Nem vitatom. Amennyiben tud, nyilván próbál változtatni az életvitelén is.
Ettől függetlenül hátha van valami olyan lehetőség, ami köztes megoldás.
Ha nem akarja letenni a kávét, akkor amiket most itt összehordok, azok tök fölösleges dolgok lesznek.
Reggeli felkelésnél a kávé csak ürügy. Tapasztalatból tudom. Volt, hogy olyan kómásan ébredtem, hogy nem tudtam megcsinálni a reggeli porkávémat. Egyik bögrébe beletettem a kávét, másikba meg a forró vizet. Aztán a forróvizet megcukroztam, és felöntöttem tejjel. Az íze (pontosabban az ízetlensége) letaglózott, de ugyanúgy felébredtem, mintha kávé lett volna. Később direkt próbáltam, hogy működik-e a dolog kávé nélkül, és igen, reggeli induláshoz elége gy pohár hideg víz is. Persze a koffeinfüggőség komoly dolog, nem könnyű leszokni, de a felébredéshez tényleg elég az is, ha vizet iszunk.
Biztosan jön majd valaki, aki ajánl valami minőségi kávét, mások kávépótlót, vagy jönnek majd olyan tanácsok, hogy kísérőnek egy pohár víz, és gyorsan egyen valami kekszet, ropit, mandulát, vagy szedjen savkötő gyógyszert, szódabikarbónát...
Mindegy hogy hogy fog dönteni a férjed, kívánom neki, hogy oldódjon meg a problémája!
A férjem reggel kávé nélkül nem tud felkelni. Szerencsére nem iszik sokat, de kell hogy magához térjen. Tudtok olyan kávét ajánlani, amitől kevesebb gyomorsava lesz?
Előre is köszönöm!