Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Skót krémes 2. recept

Skót krémes 2. recept

A Skót krémes 2. hozzávalói:
Tészta:
5 dkg margarin
10 dkg cukor
2 tojás
2 ek. meleg méz habosra keverve
40 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
fél l tej
4 ek. liszt
1 vaniliás cukor
Máz:
20 dkg cukor
3 ek. forró víz
2 ek. kakópor
diónyi margarin


A Skót krémes 2. elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól eldolgozzuk,és 3 lapot sütünk belőle. A margarint és a porcukrot kikeverjük. A tejből lisztből vaniliáscukorból pudingot főzünk. Mikor kihült összekeverjük a vajkrémmel és két felé osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A lapokat úgy kenjük meg, hogy az alsó lapra megy a kakós krém majd másodikra a fehér krém. A felső lapot csokimázzal borítjuk. A mázhoz való cukorból a vízből szirupot főzünk, majd a kakóport és a margarint belekeverjük.

Akkor a leg finomabb ha 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A skót krémes 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook