Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Elefánt könnycsepp recept

Elefánt könnycsepp recept

Az Elefánt könnycsepp hozzávalói:
Piskóta:
6tojás
6ek cukor
4dkg kakaó
2ek liszt
Késhegynyi sütőpor

Krém:
2ek liszt
5ek tej
1Ramát
15dkg darált dió
3ek cukor
1 cs. vaníliás cukor
1-2 egyenes banán

Csokimáz:
1 táblacsoki
Tej,cukor


Az Elefánt könnycsepp elkészítési módja:
Nagy tepsiben vékony piskótatésztát sütni, még melegen konyharuhával össztekerni, ha kihült megkenni a krémmel, majd a közepébe beletenni egészben a banánt és összetekerni.
Tetejére lehet csokiöntetet.

Krém elkészítés:
2ek liszt
5ek tejből krémet főzünk,ha kihűlt összekeverjük a többi hozzávalóval.
1Ramát kikeverünk
15dkg darált dió
3ek cukor
1 cs. vaniliás cukorrral


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. dec. 11. 20:22

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook