Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Selejtes, aki nem szül 30 előtt? fórum

Selejtes, aki nem szül 30 előtt? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Selejtes, aki nem szül 30 előtt?

151. legnano
2015. jan. 18. 18:50
Én is 30 felett szültem,de nem saját hibámból.Az első férjemnek nem lehetett gyermeke,de ezt a tényt elfelejtette közölni velem,amikor elvett.Mikor léptem,már a 28.-t tapostam,de sehol a láthatáron egy hímnemű egyed és én a munkába temetkeztem.Hibásnak éreztem magam,hogy még gyereket sem tudok szülni,mert valami nem jó bennem.Jött a második férjem és rájöttem,hogy ne ostorozzam magam,mert jön az magától.Ma már nagymama vagyok és az életemet én élem.Ebbe senkinek nem engedek beleszólást,még a gyermekemnek sem.Ha elrontom,magamnak köszönhetem,de ha jó akkor én élvezem.Nem kel kibic,aki mindent jobban tud,mert én tudom,hogy nekem mi kel.Fel a fejjel és csak magatokkal törődjetek.Mindenki söpörjön a háza táján,mert biztos van mit.EGY NAGYI:-)
2015. jan. 18. 18:50
Hú, de buta kérdés ez!
149. trapiti (válaszként erre: 146. - 31bc25d879)
2015. jan. 18. 18:49

Így van, ezért mondom, hogy én senkit nem irigylek, elégedett vagyok a saját életemmel ;)

Ez sokkal fontosabb mint azt lesni, ki mit gondol-mond...

148. 31bc25d879 (válaszként erre: 147. - 388b941089)
2015. jan. 18. 18:09
Száz szónak is egy a vége, mindenki csinálja úgy és alakítsa úgy az életét, ahogy neki jó. Kész! Ennyi!:)
147. 388b941089 (válaszként erre: 145. - 31bc25d879)
2015. jan. 18. 18:05
Csak azért szültem, mert megvolt a háttér. Volt hova. Ha nem lett volna hova, mire nem szülök.
146. 31bc25d879 (válaszként erre: 144. - Trapiti)
2015. jan. 18. 18:03
Mint mindennek:)
145. 31bc25d879 (válaszként erre: 143. - Boyocka)
2015. jan. 18. 18:02

Pontosan!!

De akkor 25-30 évvel más világ volt. Volt egy garzon lakásunk, autónk, majd mi is mint minden fiatal vett fel hitelt, szocpolt, tanácsi kölcsönt és elindultunk egy nagyobba. A hitelek, kölcsönök rég ki lettek fizetve, tehermentes minden.

Manapság ez a többségnél már nem így működik. Megváltozott a világ és ha nincs szülői segítség, megfelelő háttér, elhiszem, hogy a fiatalok kétszer is meggondolják. Azért nem ilyen marha egyszerű ez manapság.

144. trapiti (válaszként erre: 141. - 31bc25d879)
2015. jan. 18. 17:57
Szerintem meg nincs mit irigyelni egymáson :) Én pl. nagyon örülök neki, hogy 40 évesen nem a nagymamaságot várom hanem még viszonylag kicsi gyerekem van :) És annak is hogy nem 18 évesen hanem 33 évesen lettem anya, ennek is van egy csomó előnye.
143. Boyocka (válaszként erre: 139. - 388b941089)
2015. jan. 18. 17:56
egyetértek:) Ha azon agonizálnék mit szólnak mások, akkor azt sem tudnám, hogy én ki vagyok:) Akiben megfordulnak ezek a kérdések, szerintem önmagával vacillál... Mikor én terhes lettem, eszembe sem jutott, azt latolgatni, hogy fiatal vagyok e hozzá, vagy meg van e minden egzisztenciám hozzá... Jött mert jönni akart, én pedig készen álltam az anyaságra. Minden más másodlagos volt.
2015. jan. 18. 17:55
Egyébként meg mindenki magánügye. A francot sem érdekelné ki mit vertyog.
141. 31bc25d879 (válaszként erre: 138. - Boyocka)
2015. jan. 18. 17:53

Én egy percig nem bántam meg, hogy fiatalon szültem. Ha újra kezdhetném csak így csinálnám. Engem is sokan irigyelnek, ki sem nézik belőlem.

Azért arra kíváncsi lennék milyen atrocitás ért? Elképzelni nem tudom.

2015. jan. 18. 17:53
Én készen állnék már rá 29 évesen, sőt már hamarabb is....de sajna nincs társ, megfelelő partner. :(
139. 388b941089 (válaszként erre: 138. - Boyocka)
2015. jan. 18. 17:51
Biztos rám is furcsán néztek 18 évesen a terhesgondozóban.... Most meg mindenki irigykedik. Ennyit erről. Annyira nem kell foglkozni azzal, h ki mit gondol.
138. Boyocka
2015. jan. 18. 17:41
Nem értem a cikket... Bár én jócskán 30 alatt szültem... De én úgy tapasztalom, hogy az a furcsa, hogy nekem miért van 28 évesen egy 5 éves gyerekem... szerintem ez jócskán átfordult már... És nem az a furcsa aki 40 körül szül, hanem az aki huszonévesen.. Abszurd hülyeségnek tartom ezeket a kérdéseket latolgatni... Ez a kérdéscsoport 20-30 éve megállta a helyét, de manapság, rengetegen nem vállalnak gyereket 35 előtt...Engem már nagyon sok atrocitás ért, amiért 23 évesen szültem... Bár az sem érdekelt, és az sem érdekel aki 35 évesen szül. :) Mindenki ahogy érzi, ahogy eljön az idő. Amikor aktuálissá válik... És szerintem ez belül érződik. Egyszerűen készen áll rá az ember és kész! Mindegy mennyi idős.
2015. jan. 18. 17:15
micsoda csodálatos szó ez, hogy selejtes főleg emberre kivetítve.
136. true61
2015. jan. 18. 17:12
Már a kérdés feltevése is abszurd:-)
2015. jan. 18. 16:55
Magánügy.És általánosítani sem lehet.Én fiatalon szültem de semmi bajom azzal ha valaki később szül,ez mindenkinek a magánügye.Ennyi.
134. Zonne (válaszként erre: 132. - 3a5c305959)
2015. jan. 18. 14:47
:-)))) ez jó, hogy kommentálnád mások hasnövekedését, szerintem alkalmazni fogom :-)))
133. trapiti (válaszként erre: 132. - 3a5c305959)
2015. jan. 18. 14:42
Ez később is megvan, csak utána a gyereket akarja mindenki fogdosni meg nevelni :)
132. 3a5c305959 (válaszként erre: 131. - Zonne)
2015. jan. 18. 14:33

A gyerekvallalas kerdese mindig maganugy, de az emberek ezt nem ertik. olyan mintha gyerekrol vagy terhessegrol lenne szo akkor hirtelen mindenki magaenak erezne a dolgot. Kb mint amikor terhes voltam es mindenki akivel talalkoztam kommentalta a hasam novekedeset (jaj de pici, jaj de nagy, biztos fiu lesz a formaja miatt, megfoghatom-e stb). Gondolkoztam rajta hogy en is elkezdem kommentalni az o hasnovekedesuket. :-)

Vagy most a mentorom terhes es egyik nap evett egy csokit az irodaban. Rogton beszoltak neki hogy nem kene am csokit enned. Egyebkent szinte sosem eszik csokit, ez kiveteles eset volt. Maskulonben eszebe sem jutna senkinek kommentalni hogy mit eszik a masik, de ahogy terhes valaki, mindenkinek rogton megvan a velemenye hogy mit szabadna, nem szabadna enni. Eleg idegesito...

131. Zonne
2015. jan. 18. 14:22

Türelmesen végigolvastam minden hozzászólást, tegnap sajnos nem voltam gépközelben.

Köszönöm mindenkinek a véleményt, pozitív és negatív hozzászólálst is :-)

Egyébként lehet, hogy az írás egyesek általánosítás, vagy belső morfondírozás, hisz ahogyan írtam, én sem így terveztem az életemet.

Nem akartam általánosítani, de az tény, hogy egyre gyakrabban érzem kellemetlennek a mikor lesz gyerek kérdéseket, főleg amikor valaki még azt is kihagsúlyozza, hogy már itt az ideje a korom miatt. Szeritem a gyerekvállalás kérdése, ideje magánügy.

Egyébként a "selejtes" szóval nem akartam senkit megbántani, természetesen átvitt értelemben értendő :-) Nem kell ezt véresen komolyan venni :-)

130. 31bc25d879 (válaszként erre: 124. - Incó)
2015. jan. 18. 12:31

Szerintem nem hibáztál és a "kényelmes kis életed" átalakult ami lehet, hogy már nem úgy kényelmes de fogadom, és látatlanban le merem írni, hogy vissza nem cserélnéd semmiért. Sőt a harmadik gyerek foglalkoztat. Vajon miért?:)

Ami örömet, boldogságot tud okozni a gyerek azt nem lehet mércével mérni és épp ezért össze sem lehet hasonlítani semmivel. Soha nem éreztem, hogy bármiről le kellett volna mondanom.

Azt meg már tapasztalatból írom, hogy ez a "lemondós" idő amit te írsz (ami egyébként nem az) talán húszonpár évig tart, mert utána kirepülnek a gyerekek és újra élheted a "kis kényelmes életedet". Én pl. azt szoktam mondani, hogy a második fénykoromat élem.

Persze nekünk anyáknak, szülőknek amíg a kezünk, lábunk mozgatni tudjuk és élünk a gyerekeink, unokáink lesznek a legfontosabbak.

És ez így van rendjén!

129. Adri005
2015. jan. 18. 12:27
Ez hülyeség! Mármint hogy selejtes. Mindenki akkor szül amikor tud és felkészült rá. Ne szülj basszus huszon évesen ha lelkileg nem értél meg rá. És ha 40 éves korod környékén ismered meg az igazit akkor mivan? Csak azért ne legyen gyereketek mert egyesek szerint gáz? Így alakult, le kell szarni másokat. Én 25 évesen szültem, volt aki megjegyezte hogy fiatal vagyok. Na akkor most mivan? Ne görcsölj ezen. Ha itt az idő vágjatok bele, mindenki más a véleményével meg elmehet a náthásba. ;)
128. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 127. - Incó)
2015. jan. 18. 12:14
Akkor jó :)
127. Incó (válaszként erre: 126. - 2e137fbcc7)
2015. jan. 18. 12:10
Igen, utólag könnyű már okosnak lenni. Érzem én, hogy ahhoz, hogy most boldogan szemléljem az életem végig kellett menni az egyes állomásokon. És igen a húszas éveimben valóban öreg nénikkel beszélgettem ha kellett és kutyákat mentettem, mert akkor épp az okozott örömöt:-).
126. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 124. - Incó)
2015. jan. 18. 12:02

"Szerintem beleszoktam a kényelmes kis életembe, hogy mindig azt csináltam, amihez kedvem volt. Most utólag nagyon önzőnek látom magam ezért."

Szerintem ne ostorozd magad emiatt. Hidd el, akkor valamiért így akartál élni, ez volt a jó. Most már tapasztaltabb vagy, de a jelenlegi tudás birtokában szemléled a múltat, ez pedig torzítja a megítélést.

Egyébkét ennyi erővel millió dolog miatt érezheti magát bárki önzőnek pl. miért nem beszélgettem magányos öreg nénikkel, miért nem mentettem kutyákat vagy hánykolódtam a Green peace ladikjában egy bálnavadász monstrum felé tartva. :)

125. Incó
2015. jan. 18. 11:55
Arra jöttem rá egyébként az elmúlt 4-5 évben, hogy a gyerek egyenlő lehet a még nagyobb boldogsággal.Több gyerek valószínűleg hatványozza mindezt. Pedig az élet más területén is vannak/voltak sikereim, mégse éreztem soha azt a mérhetetlen örömöt, amit a lányunk tud nyújtani.
124. Incó (válaszként erre: 118. - Alicewonderland)
2015. jan. 18. 11:50

Teljesen egyetértek, senkinek semmi köze hozzá, hogy ki mikor szeretne szülővé válni. Viszont tény, hogy a kor előrehaladtával a szeretne és a képes már nem biztos, hogy egybeesik.

Én kicsit már bánom, hogy nem lettünk hamarabb szülők. 31 évesen szültem a lányunkat, előtte nem éreztem a gyerek utáni vágyat. Talán féltem, mert láttam, mekkora lemondásokkal jár. Szerintem beleszoktam a kényelmes kis életembe, hogy mindig azt csináltam, amihez kedvem volt. Most utólag nagyon önzőnek látom magam ezért. És úgy érzem hibáztunk, mert most a másodikat tervezzük, de őszintén boldogabbak lennénk, ha a harmadik gyerekről beszélgethetnénk.

123. 2e137fbcc7 (válaszként erre: 121. - 96e4cb8ca7)
2015. jan. 18. 11:47

Alapból nem szólunk be senkinek.

Egyrészt, mert kéretlenül beugatérolni unintelligens, és prosztó dolog, másrészt mert tudjuk, a vélemény olyan mint a s*gglyuk. :)

Persze esténként, amikor leülünk dumálni, megbeszéljük, hogy mi hogyan látunk másokat, de eszünk ágába sincsen osztani az észt.

Mindig azt mondom, hogy ha mindenki a saját dolgával foglalkozna, ez egy sokkal boldogabb világ lenne.

Amúgy ezt a gyerekes-nem gyerekes szembenállást meg hajtépést sosem értettem. Mit fáj az egyiknek, hogyan él a másik??

Persze a neveletlen, elkényeztetett gyerekek nem a kedvenceim, de ott is a szülő sarának tartom a pofátlan utódot.

122. Incó (válaszként erre: 22. - Anyagi)
2015. jan. 18. 11:40
Ez teljesen korrekt összefoglaló. Minden mellébeszélés nélkül.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook