Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Vett már valaki hirdetésen keresztül kiskutyát külföldről? Szerintetek átverés? fórum

Segítsetek! Vett már valaki hirdetésen keresztül kiskutyát külföldről? Szerintetek átverés? (tudásbázis kérdés)


12. MelisUK (válaszként erre: 1. - Reni8018)
2011. okt. 20. 10:08

Nehogy belemenj! Itt Nagy-Britanniában nagyon elterjedt ez a fajta pénzlenyúlásos módszer. Minket is majdnem rászedtek, szerencsére időben rájöttünk, hogy átverés az egész. Ki kell majd előre fizetned a szállítási költséget, pedig azt mondják, hogy utólag kell, mikor megérkezik a kisállat, utána meg semmit se látsz majd az egészből. Keress rá nyugodtan arra a cégre, ami elvileg kivinni az állatkát. Akkor rá fogsz jönni, hogy az egész átverés. Skóciában élek, cicát szerettünk volna, felajánlottak egy gyönyörűt, képeket is küldtek róla, azt mondták, hogy utólag kell fizetni majd a futárszolgálatnak, ami kihozza a cicát, majd közölték, hogy valami probléma van és előre kell így meg úgy fizetni, mirefel begurultam, hogy átverés az egész. Utána jártam és tényleg az. Sőt, még az elvileg saját címüket is megadták, mikor megmondtam, hogy okés, akkor elmegyünk érte kocsival, arról hallani sem akartak. Kb. 5-6 órára volt tőlünk a hely. Tudom, ha elmegyünk nem is hallottak volna semmilyen cicáról...

Ja, és a lényeg, hogy rákeresve arra az állatszállító cégre rengetegen írják, hogy hogy verték át őket...

2011. okt. 20. 09:45

...lehet venni de zsákba macska.

Az almot és körülményeit kell elsőként értelmezned...ha még a gazdi sem pszihopata...akkor veheted.Telefonos látnoki képességeiddel tudom biztosan nem nyúlsz majd mellé.

10. Brad (válaszként erre: 4. - Reni8018)
2009. okt. 4. 12:39
Na mi van a kutyussal? Úton van már? Vagy meggondoltátok magatokat?
9. 99279bb06f (válaszként erre: 4. - Reni8018)
2009. okt. 1. 10:55
Dublinban van most petka, beszélj vele, hátha tud segíteni neked.
8. emagdi (válaszként erre: 7. - Reni8018)
2009. okt. 1. 10:35

húha, ez azért nem hangzik elég infónak.


sok tenyésztő a honlapján feltünteti, hogy a korábbi almokat kinek adta el, esetleg közülük néhányat érdemes lenne emailben megkeresni, hogy minden rendben volt-e.


vagy esetleg érdemes rákeresni külföldi fórumokban is, hogy ki mit mond erről a tenyésztőről.


egyébként olyan fajtát szeretnél venni ami itthon nem kapható? vagy miért szeretnél külföldről vásárolni? (gondolom onnan behozni jóval költségesebb, mint amennyiért itthon tudnál esetleg venni)

7. reni8018 (válaszként erre: 5. - Emagdi)
2009. okt. 1. 10:20
Hát nagyon sokat emailoztunk,de ő nem sokat ért magyarul bár azért tudtunk kommunikálni.Fogjuk rá hogy kaptam infót is azért és kb 6 képet küldött a kutyusról.
2009. okt. 1. 10:07

csak akkor vennék, ha látnám a körülményeket, hogy volt tartva.

ha személyesen meggyőződtem a dolgokról.

2009. okt. 1. 09:47

ha megbízható a hely (azért a tenyésztőket le lehet informálni) akkor én vennék.

azért az is sokat számít, hogy mennyire készségesen kommunikált eddig veletek a tenyésztő, mennyi információt adott, milyen a honlapja, hány képet küldött a kiskutyáról ami a tiétek lesz stb.


ha minden rendben levőnek tűnik, miért ne vennél külföldről kiskutyát? főleg ha tenyészteni szeretnél, és új vérvonalat akarsz behozni, vagy Mo-n nem tenyésztik azt a fajtát amit szeretnél.

4. reni8018 (válaszként erre: 3. - Brad)
2009. okt. 1. 07:58
Nem nem megyünk ki egy szállitási cég hozza Dublinból 120euroért.Képet küldtek róla,ezt egy Yorky hirdető oldalon találtam de nem csak ez az egy külföldi hirdeti itt a kutyusokat hanem nagyon sok.
3. Brad
2009. okt. 1. 07:50
És ki tudtok menni megnézni a kiskutyát? Külföldön hol?
2009. okt. 1. 07:39
Nem, de nem is vennék. Sztem bármilyen kutyafajtát itthon is lehet venni, illetve nem vennék úgy kuytát, hogy nem látom milyen körülmények között tartják, honnan való. Ma már olyan sok probléma lehet a túltenyésztés végett, ami ugye már csak akkor jelentkezik, ha a kutyus nállunk van, és már a szivünkhöz nőtt. saját tapasztalat...
2009. okt. 1. 06:58
Segítsetek!!!Vett már valaki hirdetésen keresztül kiskutyát külföldről?, Szerintetek átverés?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook