Segítsetek! Hátba támadott az egyik kolléganőm! (beszélgetés)
12. Enya78
2012. máj. 29. 20:12
Mosoly, kedvesség, lazaság, mintha nem történt volna semmi!! :) Én így szoktam hasonló helyzetben ;)
11. vordog
2012. máj. 29. 20:10
És (ezzel nem kezdünk mondatot, tudom:)) mit kezdjek azzal a kolléganőmmel, aki az egész okozója? Ő járt át ehhez a kolléganőmhöz, és tömte tele a fejét valótlan dolgokkal, ami miatt nekem támadt. Vele vagyok egy irodában. Mellékesen megjegyezném: a főnököm nagyon rendes ember (nő).
10. Enya78
2012. máj. 29. 20:08
Légy vele kedves, jó kedvű, mosolygós... sokkal jobban fogja idegesíteni bárminél... főleg, hogy felette állsz értelmi intelligenciában (is) :))
9. 9536810fa1 (válaszként erre: 1. - Vordog)
2012. máj. 29. 20:02
Örülj neki, hogy kerül.. kerüld Te is. :) A Te helyzeted a főnöködtől függ, annak... a munkádnak próbálj megfelelni!
8. Nívea
2012. máj. 29. 19:59
Nálam ugyanez volt a helyzet. Csak nem a szemembe mondta meg, hogy semmirekellő vagyok, hanem a hátam mögött. Én mosolyogtam szépen, mindenkivel kedves maradtam. Aztán ő meg számoljon el a lelkiismeretével. Szerintem viselkedj vele úgy, mintha semmi sem történt volna. A gyűlölködés és a levegőnek nézés nem old meg semmit, csak feszültséget fokoz. Szerintem ne mutasd, hogy megbántott, majd ha látni fogja, hogy ügyeskedsz, akkor lehet, hogy ő hozza majd szóba a dolgot és elnézést is fog kérni. Ha meg elkerül, az ellen semmit sem tehetsz. Biztosan kellemetlenül érzi magát. Köszönsz, ha kell kérdezel, ha kell szólsz hozzá. Nem kell keresned a társaságát. De ne legyél szerintem elutasító, ha közeledne. Az is lehet, hogy nem kér bocsánatot, mert ég a feje a viselkedése miatt.
7. Cippora
2012. máj. 29. 19:57
Mosolygóan,vidáman mennék dolgozni,ez idegesítené a legjobban!
6. syria (válaszként erre: 1. - Vordog)
2012. máj. 29. 19:52
Egyszerűen nézd levegőnek!
Valószínűleg rájött, hogy te a kisujjadból kirázod azt, ami neki órákig tart, s féltényed rád, ezért gonoszkodik.
A főnöködnek meg jár egy piros pont, amiért elismerte a mulasztását.
5. a14deb9047
2012. máj. 29. 19:50
Nézz át rajta, mint az ablaküvegen.
Keskeny utca, széles mosoly!
4. Babeck (válaszként erre: 1. - Vordog)
2012. máj. 29. 19:50
Ne tegyél semmit, pukkadjon meg! Majd eljön a Te időd (pl. teljesítményértékelés év végén, félévkor), akkor meg leshet :)
3. Arianne113
2012. máj. 29. 19:47
semmit. hadd főjön a saját levében. hidd el ez lesz a legfájdalmasabb neki. egyszerűen nézz át rajta mintha ott se lenne kész. nem kell vele egyáltalán foglalkozni.
2. 91d4989ab9 (válaszként erre: 1. - Vordog)
2012. máj. 29. 19:46
ne csinálj vele semmit, örülj az elismerésnek, meg annak hogy fiatal vagy és ügyes, hadd kerüljön, légy boldog és vidám, ez fogja legjobban kiakasztani:D sok erőt:D
1. vordog
2012. máj. 29. 19:43
Egy hónapja dolgozom az új munkahelyemen. Eddig segítséget semmit nem kaptam. Azt hangoztatta a főnököm, hogy "teher alatt nő a pálma", de semmi segítséget nem kaptam a megvalósítandó feladatokhoz. Ma reggel az egyik kolléganőm nagyon arrogánsan közölte velem, hogy ezt neked tudnod kell, egy hónapja itt vagy stb. Mondtam, hogy nekem ezeket a dolgokat még nem mutatták meg. Nem hitte el. (ez pedig igaz. Sírva kimentem a wcbe, utánam jött, és közölte elég durván, hogy "jobb, ha tőlem tudod, hogy te semmire nem figyelsz oda, semmit nem jegyzel meg stb!" (eddig egy munkahelyem volt, ahol megbecsült tagja voltam a kollektívának :))Hiába mondtam neki, hogy nekem tényleg semmit nem mutattak meg. Ekkor jött be a főnököm, a kolléganő kiment. Kérdezte, hogy mi a baj, miért sírok. Elmondta, hogy az ő hibája, nem tanított be, nem magyarázott el semmit, de mostantól fogva figyelni fog rám. Feladatokat is adott. Kiderült, hogy a velem egy irodában lévő kolléganő volt a galiba okozója, negédes, arcodba mosolygós, hátad mögött szétcincál típus. Idősebbek nálam kb. 15 évvel. Én 20 perc alatt megcsinálok excel táblát grafikonnal, ők 4 óra alatt. Mindent jegyzetelek, hogy nehogy elfelejtsek valamit. Mit csináljak a kolléganőmmel, aki csak úgy nekem támadt? Lehordott egy semmirekellő munkatársnak, s miután kiderült az igazság, hogy nem az én hibám, látványosan kerül engem?
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- A férjemre hajt vajon a kolléganője vagy csak barátok?
- Férjemnek szerelmet vallott az egyik kolléganője. Mit tegyek?
- Ha tudod, hogy ki akarják rúgni az egyik kolléganődet, szólsz-e neki?
- Szeretek szemezni az egyik kolléganőmmel.
- Egyik kolléganőm szülési szabira megy...