Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Savanyú máj pörköltágyon recept

Savanyú máj pörköltágyon recept

A Savanyú máj pörköltágyon hozzávalói:
● egy kicsit több
mint 1 kg vöröshagyma ● ecet ● babérlevél ● só ● 1,5 kg lapocka disznó­szerű állatból ● 3 ek
piros házi paprika (Rendek-tanyából) ● paradicsom ● fokhagyma ● 0,5 kg máj sertés típusú házi jószágból


A Savanyú máj pörköltágyon elkészítési módja:
A karikára vágott hagymát sós vízben puhára főzzük (kb. 20 perc). Hogy ne legyen magányos, 2 ek. ecettel, babérlevéllel, kicsiny cukorral ízesítjük. Mikor a kockára vágott lapocka már pirul 2 ek. mangalicazsíron pirított 2 fej hagyma tetején, 3 ek. házilag őrölt paprikával összeforgatjuk, fölöntjük annyi langyos vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor jön az eddig mellőzött babér, kömény, fokhagyma és paradicsom, melyekkel kb. 1 órán át puhára főzzük. Olga (háziasszony) harmadik kezével a májat megabálja, majd csíkokra szelve összekeveri a pörkölttel. Mostanra érkeztünk el a tányér közelébe, a meleg dolgok mellé szedjük a hideg savanyahagymát, jó púposra.


Kategória: Pizzák receptjei


A savanyú máj pörköltágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook