Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik recept

Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik recept

A Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik hozzávalói:
2 cs. leveles-vajas tészta, (ami tekercsben van)
10 dkg reszelt sajt
2 tojás

őrölt paprika
szezám mag
napraforgó mag


A Sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik elkészítési módja:
A tekercsben lévő leveles vajas tésztát is tudjuk még egy keveset nyújtani. Hagyjuk a vele feltekert sütőpapíron és nyújtsuk 2-3 milliméter vastagra. Az egyik kis tálka felvert tojásba beleszórunk egy pici mokkáskanál pirospaprikát és néhány csipet sót. Ezt a sós-paprikás tojást szilikonecsettel rákenjük a tésztára. Képzeletben félbe osztjuk a tésztát, és az egyik felét jól megszórjuk reszelt sajt felével (trappistával például), a tészta másik felét pedig ráborítjuk úgy, hogy pont félbe legyen hajtva. Jól lenyomkodjuk. A másik tálkában levő felvert tojásba is beleszórunk egy kis sót. A tészta tetejét bekenjük a sós tojással és nagyon alaposan megszórjuk napraforgómaggal. Ráhajtjuk a sütőpapírt, alaposan lenyomkodjuk (ettől a napraforgómagok jól rátapadnak), és az egész tésztát papírostul megfordítjuk. Most a "csupasz" fele kerül fölülre. Ezt is megkenjük sós tojással és megszórjuk bőségesen szezámmaggal, aztán rányomkodjuk a szezámmagot. Éles késsel az egészet 10x1 centis csíkokra vágjuk, és tekerünk egyet-kettőt a közepükön. Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos, kétmagos, leveles-vajas masnik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook