Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtleves hideg napokra... recept

Sajtleves hideg napokra... recept

Elkészítési idő 20 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 290 kcal
Zsírtartalom Nem tom
Szénhidráttartalom Nem tom

A Sajtleves hideg napokra... hozzávalói:
-1 evők. liszt
-3 dkg vaj
-8 dl húsleves
-1dl fehérbor
-3-4 gerezd fokhagyma
-15 dkg Edami sajt
-1 dl tejföl
-2 tojássárgája
-1 csokor petrezselyem
-késhegyni őrült fehér bors
-szerecsendió


A Sajtleves hideg napokra... elkészítési módja:
A lisztet a vajon kevergetve világosra piritjuk és levest meg a bort ráöntjük. A fokhagymát megtisztitjuk, összezuzzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.Kevergetve felforraljuk, majd néhány percig, amig kellően besűrűsödik, főzzük.Közben a sajt kétharmadát lereszeljük , a többit kis kockára vágjuk... A levest a tűzről lehúzzuk, a reszelt sajtot meg a tejfölben elhabart tojássárgályátbelekezerjük . a kockákra vágott sajtot levesestányérokba elosztjuk, a forró levest rámérjük , végül apróra vágott petrezyelyemmel meghintjük.

A leves sokkal pikánsabb ha edami sajt helyett fele részben füstölt- vagy márványsajtot használunk...


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. dec. 3. 09:06
A sajtleves hideg napokra... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook