Sajtdesszert recept

A Sajtdesszert hozzávalói:
25 dkg krémsajt,
10 dkg kemény sajt,
egy kanál apróra vágott petrezselyem,
3-4 dkg dióbél,
15-20 szem kapribogyó,
kávéskanálnyi mák,
durvára őrölt fekete bors.


A Sajtdesszert elkészítési módja:
A kemény sajtot lereszelem és összekeverem a krémsajttal és egy mokkáskanálnyi borssal. Az alufólia, vagy Folpack leürült csövét egyik végén lezárom fóliával, megtöltöm a sajtmasszával, majd a másik végét is lezárom. Egy órára a mélyhűtőbe teszem, majd onnét kivéve éles késsel felvágom a cső palástját és a kapott hengerből vizes késsel 1.5 cm-es szeleteket vágok. Ezeket a következőképpen díszítem: 1 - Mignonpapírba teszem, tetejére ragasztóként borsószemnyi krémsajtot, majd arra egy fél dióbelet teszek. 2 - Mignonpapírba teszem, tetejére ragasztóként borsószemnyi krémsajtot, majd arra egy szem kapribogyót teszek. 3 - Apróra vágott petrezselyembe forgatom és mignonpapírba teszem. 4 - Mákba forgatom és mignonpapírba teszem. 5 - Durvára őrölt feketeborsba forgatom és mignonpapírba teszem. A desszerteket váltakozva ízlésesen tálcára rakom és fogyasztásig hűtőbe teszem.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtdesszert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook