Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos dióbomba recept

Rumos dióbomba recept

A Rumos dióbomba hozzávalói:
10 dkg darált dió,
10 dkg darált háztartási keksz,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
4 evőkanál forró tej,
1--2 kávéskanál rum,
kristálycukor,
(meggy befőtt).


A Rumos dióbomba elkészítési módja:
A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos dióbomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook