Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rukkolás lencsesaláta fetasajttal recept

Rukkolás lencsesaláta fetasajttal recept

A Rukkolás lencsesaláta fetasajttal hozzávalói:
100 g rukkola
100 g lencse
75 g feta sajt
1 l víz
3 db babérlevél
4 szál petrezselyem
1 kis fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Rukkolás lencsesaláta fetasajttal elkészítési módja:
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a rukkolát megmossuk, majd lecsepegtetjük. Elkészítjük a lencsét. Ehhez a hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel. Beletesszük a babérleveleket, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ez kb. 20-30 perc. Amíg a lencse fő, egy tálban összeforgatjuk a rukkolát olívaolajjal. Fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet, hogy a fenti mennyiség sok lesz. Amikor a lencse megfőtt, lecsöpögtetjük és összekeverjük a salátával. Végül rámorzsoljuk a fetasajtot.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A rukkolás lencsesaláta fetasajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook