"Rossz" gyerek- miért TŰNIK annak? (beszélgetés)
Kinek a hibája, hogy nem tiszteli?
:))
Igen, az odafigyelés és a megértés valamint a szeretet valóban nagyon fontos.
Ettől függetlenül van hogy "kiakasztja" a gyerek a felnőtteket...
De miért?
Alapvetően én azt gondolom, hogy az a felnőtt, aki valóban felnőtt, nem áll le játszmázni a gyerekével...
Tehát nem minősíti, és nem hibáztatja, de még csak meg sem szégyeníti ha olyat tesz ami nem volt helyes....
Ez a felnőtt valóban tudja, sőt érzi, hogy a gyerek mire képes és azért tesz dolgokat, sokszor olyat ami nem helyes, mert nem tudja hogyan kell másként.
Amit a napokban olvastam, és tökre egyet értettem vele, az az volt, hogy minden gyerekre kell hogy jusson egy felnőtt a családban, ahhoz,hogy a gyerkőc megkapja azt a figyelmet amire szüksége van.
Fél anya, fél apa nem elég nekik....
Érdekes volt, ami leírtál egyébként.
Ha szépen mondja,nem hat vele...
Ha agresszívan kiabál, nem hat vele...
Miért?
Lehet,hogy azért mert a gyerek nem tudja eldönteni, hogy melyik stílus mit jelent?
Ha egyszer így mondanak valamit, egyszer pedig úgy én sem tudnám eldönteni, hogy hogyan kell viselkedni, valszeg egyiket se venném komolyan,hát még egy gyerek:)
Én erre gondolok.
Igen, valóban próbálgatják a határokat, de miért?
Ösztönös cselekedet szerinted, vagy csak épp unatkozik?
És az a gyerek hibája?Mármint hogy nem fogad szót az anyjának?..a kis megátalkodott:)
Mi a véleményed erről?
Jajj...maradj már nem ez a lényeg....
Nem vettem észre...
Érdekelne a véleményetek a gyerek viselkedéséről, 0-5 éves korig.
Hisztik, szófogadatlan viselkedés, nyafogás, szorongás, dűh, agresszió...
Minek a következményének tudjátok be?
Mit lehet tenni ellene?
További ajánlott fórumok:
- Lehet, hogy valakinek nem jár a szerelem? Sokan vannak pár nélkül vagy rossz kapcsolatban?
- Kinek milyen tapasztalatai vannak rossz szándékú emberekkel?
- Igaz hogy a terhes nők az első 3 hónapig vannak rosszul? Addig mig a baba meg nem mozdul...igaz?
- Jó Down eredmény, rossz AFP...Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
- Ha fekete pöttyök vannak a dióbélen, akkor az rossz?
- Lehetséges, hogy ennyire nem tűnik fel, ha rossz egy gyerek szeme? (folytatom)