Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Római tálban sült bajor kalács recept

Római tálban sült bajor kalács recept

Elkészítési idő 100 perc

Kalória 1876 kcal

A Római tálban sült bajor kalács hozzávalói:
30 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál vaj
1 csipet só
1,25 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő


A Római tálban sült bajor kalács elkészítési módja:
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, tojást, vajat, sót, lisztet és sikmára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Tejet, vajdarabokat és cukrot teszünk a tálba. A tésztából gombócokat formázunk és egymás mellé helyezzük őket a tálba. Lefedjük és 20 percig ismét kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük középre a rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt, 5 percenként emelünk fokot, amíg el nem érjük a 250 fokot. Így sütjük 45 percig.

Az utolsó 10 percben levehetjük a tál tetejét, hogy szépen megbarnuljon a kalácsunk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A római tálban sült bajor kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook