Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rokfort sajttal töltött gomba recept

Rokfort sajttal töltött gomba recept

A Rokfort sajttal töltött gomba hozzávalói:
3 személyre:

12 db közepes gombafej
20 dkg rokfort vagy márvány sajt
5 dkg vaj
5 dkg finom liszt
2 dl tej

őrölt fehér bors

A panírozáshoz:

finom liszt
tojás
zsemlemorzsa

A sütéshez:

étolaj


A Rokfort sajttal töltött gomba elkészítési módja:
A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A rokfort vagy márvány sajtot lereszeljük. Elkészítés: A vajból, tejből és a lisztből besamelmártást főzünk. /vajas rántás tejjel kiforralva/ A sajthoz keverünk annyi besamelt, hogy krémes állagú legyen. Ízesítjük fehér borssal és sóval /ha szükséges, a sajt sós! / Két-két gombafejet összeragasztunk a krémmel és duplán bepanírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa. A gombákat bő olajban, lassan átsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rokfort sajttal töltött gomba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook