Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos tortácska zöldtea moussal recept

Narancsos tortácska zöldtea moussal recept

A Narancsos tortácska zöldtea moussal hozzávalói:
Hozzávalók (7 személyre)
A piskótához:
112 g vaj
225 g porcukor
20 g vaníliás cukor
4 db narancs héja
3 db egésztojás
300 g liszt
8 g sütőpor
1 csipet só
100 ml tej

A piskóta öntetéhez:
110 g vaj
150 g cukor
8 ml narancslé
1 db narancs héja
4 ml szerint barnarum

A zöldtea mousshoz:
87 g zöldtea levél
175 g cukor
700 ml víz
3 db citrom leve
350 g tejszínhab


A Narancsos tortácska zöldtea moussal elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Először elkészítjük a zöldtea mousst. A zöldteát, cukrot, vizet egy edénybe tesszük, és addíg forraljuk, míg el nem forr a víz róla annyira, hogy nem áll rajta, csak a zöldtealevelek rartják azt. Ezt követően belefacsarjuk a citrom levét. Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük a tealevélről a folyadékot, és lehűtjük. A tealevelekre már nem lesz szükség. Ennek így magában nem lesz túl kellemes illata, ne lepődjön meg senki. Ha a szirup kihűlt, keverjük össze a tejszínhabbal, és tegyük hűtőbe, amíg a sütemény elkészül. Elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat és a porcukrot, tegyük bele a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat állandó habosítás mellett. Egy tálba szitáljuk le a lisztet, keverjük el benne a sütőport, a sót, majd a tejjel felváltva adagoljuk az egészet a porcukros-vajas masszához, állandó habosítás mellett. Öntsük az így kapott masszát kivajazott kerek tortaformácskákba. 180 C-os előmelegített sütőben kb 15-20 percen át sütjük, amíg nem ragad rá a villára szurkáláskor. Amíg a tészta sül, megcsinálhatjuk az öntetet. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a narancslevet. Addig melegítsük állandó keverés mellett, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. Ezután hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre, és adjuk hozzá a rumot. Ha a tortácskák kisültek, hagyjuk hűlni őket a formában. Fordítsuk ki őket a formából, legalább kétszer kenjük le vastagon a még meleg öntettel mindegyik tortácskát. A tálalás következik. A közepükbe evőkanállal halmokat teszünk a zöldtea moussból, és narancskarikával díszítve tálaljuk, a maradék öntettel díszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos tortácska zöldtea moussal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook