Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Reszelt sajttal és metélő hagymával töltött gombafejek recept

Reszelt sajttal és metélő hagymával töltött gombafejek recept

Elkészítési idő 60 perc

A Reszelt sajttal és metélő hagymával töltött gombafejek hozzávalói:
8-10 db nagyobb csiperkegomba (lehet erdei gomba is), 20 dkg reszelt kemény füstölt sajt (vagy trappista sajt), 1 csomag ömlesztett sajt, 1 csokor metélőhagyma apróra vágva, só, őrölt fekete bors, étolaj.


A Reszelt sajttal és metélő hagymával töltött gombafejek elkészítési módja:
Készítésekor a gombákat megmossuk. A tönköket kitörjük, apróra vágjuk, majd ízesítjük sóval, őrölt borssal és kevés étolajon lepirítjuk. Az ömlesztett sajtot összekeverjük a metélőhagymával, a lepirított gombaszárakkal és a gombafejeket a jól átkevert masszával megtöltjük. Ezután megszórjuk reszelt sajttal. Kiolajozzuk a sütőtepsit, egymástól kisebb távolságra rendezzük a gombafejeket és előmelegített sütőbe tolva 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalható körettel, de magában fogyasztva is nagyon finom.

Kemény húsú erdei gombákkal az igazi. de termesztett csiperke gombával is jó. Igazi különlegesség, ha keserű gombával készítjük, de ekkor az a jó, ha disznózsírt használunk.

Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 7. 07:04

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook