Reménytelen vagyok? (beszélgetés)
Na írtam a szereteről sokat, a szeretet jó!
De a pénz nem bírja megfogni a fantáziámat, gondolom azért sem, mert ugya még anyu pénzel. :P
de ha lenne önálló fizetésem, önálló lakással akkor legutoljára ruha-innivaló-kaja, ezekből annyi elég amennyi kell. Fizetnem kéne a számlákat, és ami nekem fontos, olyan dolgokra költekezni ami a kellemes érzésemet garantálja. :D
A maradékból pedig még több bisz-baszt halmoznék fel, 500 darabos puzzle-t meg ilyesmiket. .xD
Gondolom ez eléggé naiv és gyermeteg hozzáállás... de ez van.
Valamiért többre tartom az ötszázas puzzle-t mint azt hogy legyen 30 nadrágom, ugyan így a vizipipát többre tartom a kajánál. Kerekedjen el a szemetek! Tessék! :)
A pénz egyáltalán nem függ össze a szerettel, és kevés megélhetéssel is lehet az ember boldog.
Mégha egyet is értek:
A piroslámpánál meg áll egy bácsika a Trabijával,a mellette lévő sávban egy kiscsaj Mercivel....nézi a bácsika és átszól a lánynak:
Elnézést Kisasszony,mit kell tenni azért,hogy ilyen kocsija legyen?
Bácsika,tudja mi az a prostitució?
Ja,a sz...ás!
Nem!!! A sz...pás 50 év a gyárban!!!
:O)))
Folyt.köv.,de most lelépek.
A szeretet,szerelem önzetlen vagy nem...?
A csendet lehet hallani...
Nem kell ezt a gazdag-szegény témát lezárni...A gazdagokat nem tudom,hogy állnak a mélyhűtővel,de a szegényebb nem szeret róla beszélni.Mármint arról,hogy üres a mélyhűtő.
Na,én pedig azt nagyon nem szoktam akarni megérteni,miért ne beszélhetnék arról,hogy van egy régi motorom,van egy vacak kínai bicajom,akad új holmim is,de viselek használt hacukákat is,...És a szüleim tartanak el.
A régi,használt motor nem zavar,a vacak bicikli sem,de az nagyon,hogy a szülőim nyakán élősködöm.Ez utóbbiról tehetek is,nem is,de...Mindig azt mondtam,aki akar dolgozni,az talál melót.Ez megváltozott.Tömegesen dobálják utcára a melósokat,nekem pedig olyan hátrányaim vannak,hogy nő vagyok,negyvenen túl,pluszban utazó.
Nemrég mehettem volna terepre dolgozni,és nem volt gond,hogy nő vagyok.A baj az orvosin lett.Elsősorban a diagnózisok,pluszban a gyógyszerek.Először felháborodtam,mert a rokkantságit nem adták meg,de orvosin már nem először van gondom,amikor melóról van szó.Na,de a szakembert is meg lehet érteni,akinek az aláírása ott van,hogy okés vagy nem okés...
Az újgazdagok...Rühellem őket!!!!! Attól,hogy én nem tudtam magam feltalálni...Hogy nem járok olyan kocsival,aminek még a nevét sem tudom,nem vagyok hülye,se lábtörlő.
Az értékek igencsak megváltoztak...Ha nincs szuper kocsid,szuper mobilod,akkor nem vagy ember.
Ha valakiről mesél valaki valamit,és nem tudom ki az,akkor ismertető jele a kocsija lesz.Nem azt hallom,hogy tudod,az az xy,aki 30 éve eljár a nemtom milyen gyárba dolgozni,hanem azt,hogy milyen fajta és színű autója van.Nembaj,hogy üres a mélyhűtő...A kocsi!
Na,de van ennek a szegénységnek van előnye is:Senki nem a pénzemért fog megszeretni,ha megszeret...
Ibi...Te cigizel...?
AKKOR RESZEMROL TEMA LEZARVA, HA NEM FOLYTATLYATOK ,NEM FOLYTATTOM.
Ott a szeretet temaja , de arra keveset irttunk bar nekkem se sok mindent irttam. Vagy be lehet dobni mast is. Reszemrol volt egy kis noi huncutsag is , tudttam ha penzrol , gazdagsagrol van szo Csabival lehet vitattkozni. En meg allitolag nem szerettem a csendet
Ibikém:-)))
Szép,tiszta és naiv gondolatok!
A pénz: energia....sem a pénz,sem más "tudatmódosító",nem tesz az ember jelleméhez...sőt el sem vesz:-)))....Imádlak,de szerintem ezzel is falat emelsz,mint az ördög-pokol rendszerrel:-)))
-szeretet=a másik feltétel nélküli elfogadása,megértése,megbecsülése
-pénz=szükséges rossz
Gazdagság és szegénység...Ezek így relatíve tág fogalmak...
Nekem a gazdag az,akinek házai,földjei,autói és rengeteg pénze van.Ha még gyára is...-Megjegyzés:Nem feltétlenül jár együtt a gazdagsággal a gonoszság.
Nyilván az ú.n. újgazdagokra gondolsz,rájuk inkább jellemző,hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni,a csórót pedig hülyének nézik.
Szegénység...Igazi szegénységnek azt nevezném,amikor nincs mit enni,nincs hol lakni,és aki ezt megtapasztalja,nem oka a körülményeinek.-Megjegyzés:A szegény is lehet gonosz...
Még mindig a szegénységhez(szabadon,a barátom után):"Nem baj,hogy annak van!Az a baj,hogy nekem nincs..."
"Gazdagsag= gonoszsag, bekepzeltseg "
Ez előítéletnek tűnik.
Húha. Ha a pénzzel kapcsolatban ilyen negatív érzéseitek vannak, az nem jó.
Azon veszel élelmet, azon veszel orvosságot, azon veszel ruhát.
Rossz berögződés negatívan érezni iránta.
Ok akkor irom en is :
szeretett: szavak nelkul erezni, de egy ido uttan az is robban mint az orra bomba es elobb utobb mondom( irom) , aldozat . Ezt vagy visszakapom kamatostol ,vagy " pofon vagnak"
penz: sukseges de veszelyes
Gazdagsag= gonoszsag, bekepzeltseg
szegenyseg: egyszeruseg, tanito mester ( jobb mint amit penze lehet venni)+eletem legszebb korszaka volt, mikkor egy kare kenyer jutot egy napra
Amit szeretnek: egyszeru ,megis tiszteseges elet(minden lux nelkul), inkabb ami tobb tovabb adom(es ezt a lanyom is meg kel tanulja). Bank szamla nellkul is gazdag leszek:) na remelem ezzel nem uldozok senkit el
További ajánlott fórumok:
- Tlan - tlen/talan -telen ABC-ben /pl. alkalmatlan, idomtalan, reménytelen/
- Egy papot szeretek már lassan 10 éve reménytelenül és nem tudom őt elfelejteni
- Megcsaltam a párom és reménytelenül szerelmes lettem... Te mit tennél a helyemben?
- Egyoldalú, reménytelen szerelem
- Itt a Hoxán születtek már(igaz, reménytelen, beteljesedett) szerelmek?
- Férjnél vagyok, de reménytelenül beleszerettem valaki másba. 😞