Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rántott krumpli és rántott hagyma recept

Rántott krumpli és rántott hagyma recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Rántott krumpli és rántott hagyma hozzávalói:
tisztított, nyers krumpli, vagy hagyma

liszt
tojás
prézli

a mennyiségek a család étvágyától függenek :)


A Rántott krumpli és rántott hagyma elkészítési módja:
Amint megtisztítottad a nyers krumplit és a hagymát, mert lehet egyszerre és külön is készíteni, ki mit szeret jobban, kb fél centisre vágom a krumlit, 1 centisre a hagymát, enyhén besózom, majd míg a hozzávalókat felkészítem, lerakom állni. Ugyanúgy és abban a sorrendben teszem fel a rántani valókhoz a szokásos liszt, tojás, morzsa összeállítást, mint hús esetén kell. Mindenbe teszek még egy kis sót, nem csak a tojásba, szerintem így finomabb és nem marad sótlan, de csak módjával. Amikor ezzel elkészülök nekikezdek a panírozáshoz.

Aki firtőzben süti, annak máris lehet bekapcsolni az olajat, mert megy gyorsan a panírozás, a sütéshez nem kell sok idő, szinte csak míg piros nem lesz a bundájuk.
A hagymával óvatosan kell bánni, mert ha nem elég vastagra van szeletelve, könnyen szétesik.
De nem baj, kisebbek lesznek, a kimaradt nagy karikákat csak lisztben kell megforgatni és utólag kisütni, így ez sem vész el, ez is finom.
Én sok mindent készítek mikróban, ekkor egy laposabb tál alját kikenem vajjal, elég vastagon, rá a bepanírozott darabokat, amiknek a tetejére pöttynyi vaj jön és befedem egy nagyobb tállal.
Így is nagyon finom és egészségesebb is.

Jó étvágyat.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rántott krumpli és rántott hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook