Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mexikói kukoricaleves saját készítésben recept

Mexikói kukoricaleves saját készítésben recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mexikói kukoricaleves saját készítésben hozzávalói:
4-5 személyre

2 doboz kukoricakonzerv
2 dl tejszin (kisdobozos is jó)
4-5x 2 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
2 evőkanál liszt
1 kaliforniai piros színű paprika
1 evőkanál csípős paprikakrém
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
ha nem szereted, akkor helyette lehet ugyancsak
1 evőkanál snidling
kevés tej


A Mexikói kukoricaleves saját készítésben elkészítési módja:
A szalonnát nagyobbacska, de nem túl nagy kockára kell vágni, kevés olajon feltenni sülni, az olaj azért kell alá, hogy ne égjen le már az elején. Amikor már félig kisült a zsírja, akkor a szintén kockára vágott hagymát rádobod és együtt tovább piritod. Igazság szerint ekkor kellene tenni rá a lisztet, de én nem szeretem a rántásos ételt, így azt későbbre hagyom. Ezután jön a szintén kockára vágott piros paprika, ami azért fontos, hogy piros legyen, mert ettől lesz olyan kellemesen színes. Majd jöhet a kukorica, de kóstold meg az ízét, mert van amelyiknek kellemetlen a leve, akkor azt ki kell önteni, ha nem, mehet a levesbe. Utána fel kell engedni vízzel, annyival amennyire szükséged van, esetleg ha hígabb leveseket szeretsz, többel. Főzni hagyod. Amikor kellemesen összeértek az ízek, a tejszínt és a paprikakrémet, a lisztet egy nagyobb edényben kicsi habverővel összekavarod. Hozzá lehet önteni kevés tejet, hogy ne legyen túl sűrű. Ha kész, akkor lehúzod a levest, és állandó keverés közben belecsorgatod a sűrítést. Utána vissza a tűzhelyre és sokat kevergetve újra kell forralni. Amikor kész, azon zölden, főzés nélkül rádobod a felvágott petrezselymet, vagy snidlinget. Jó étvágyat hozzá!

Lehet a lisztet még az elején beletenni, de szerintem így finomabb, selymesebb.
Ez egy kissé édeskés, de ugyanakkor csípős ízvilágú leves lesz.
Kissé nehezebb utóétel elé nagyon jó.

Ui.
Mostanában már nem teszek bele lisztet, hanem a sűrítést rábízom a főzés közben beleszórt kukorica darára. Így még ízletesebb, aki szereti,a végén a kimert levesre szórhat patogatott kukoricát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mexikói kukoricaleves saját készítésben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook