Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott szűzpecsenye recept

Rakott szűzpecsenye recept

A Rakott szűzpecsenye hozzávalói:
Kb. 60-80 dkg szűzpecsenye
1 kg burgonya
15-20 dkg szalonna
20 dkg paradicsom
20 dkg paprika
10-15 dkg vöröshagyma



A Rakott szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét átlós irányban feldaraboljuk, kiverjük, megsózzuk. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, gyengén megsózzuk. A zöldpaprikát, paradicsomot karikákra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Télen a paprika és paradicsom helyett használhatunk lecsót is! A hagymát vékonyra felszeleteljük. A szalonnát kiolvasztjuk, tepertőjét kiszedjük és zsírjában elősütjük a szűzpecsenyét. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk a hagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot. Beáztatott és zsírral vékonyan kikent római tál aljára fektetjük a burgonya 2/3 részét. Rátesszük az elősütött hússzeleteket, arra a lecsós ragut, majd a szalonna tepertőjét. A maradék burgonyával beborítjuk az egészet, és megöntözzük a maradék pecsenyével. A befedett tálat hideg sütőbe tesszük. Kb. 200 fokon 70 percig sütjük.

Tarolhattok vele!


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook