Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott puliszka recept

Rakott puliszka recept

Elkészítési idő 65 perc

A Rakott puliszka hozzávalói:
kukoricadara
1 liter tej

54 dkg vaj
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
Izlés szerint 1 csokor friss kaporlevél.


A Rakott puliszka elkészítési módja:
Rakott puliszka Elkészítésekor 1 liter tejet felforralunk, majd annyi kukoricaliszttel keverjük össze, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. A puliszkát megsózzuk, folytonos keverés mellett annyira besűrűsítjük, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a felét kivajazott vagy kizsírozott tepsibe rakjuk. 25 dkg juhtúrót kenünk rá, majd rásimítjuk a puliszka másik felét is. A tetejét olvasztott vajjal vagy zsírral locsoljuk meg – aszerint, hogy a tepsit mivel kentük ki -, és végül 2 dl tejföllel megöntözve, a sütőben rózsapirosra sütjük.

Lehet a juhtúróba friss kaporlevelet megvágva belekeverni, vagy tálaláskor meghinteni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook