Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban recept

Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban recept

A Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban hozzávalói:
8 szelet pulykamell
5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 marék mazsola


A Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban elkészítési módja:
A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük és melegen tartjuk. A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül a levet felére főzzük. A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook