Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Provanszi saláta recept

Provanszi saláta recept

A Provanszi saláta hozzávalói:
1 nagy vagy 2 kis fej saláta
1 csokor apró szemű piros retek
3 keménytojás
20 dkg gomba (vagy 1 kis doboz konzervgomba)
1 kiskanál ecet
A szószhoz:
1 evőkanál enyhe (ötszázalékos) ecet
1 kiskanál mustár
1 kiskanál porcukor
2-3 tört fokhagymagerezd

őrölt bors
5 evőkanál olaj


A Provanszi saláta elkészítési módja:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A retket megtisztítjuk. A keménytojásokat meghámozzuk és nyolcrét vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágva 2-3 percre lobogva forró, kissé ecetes vízbe dobjuk, leszűrjük. (Ha konzervből készítjük, csak leszűrjük és feldaraboljuk.) A mártáshoz a fokhagymát a mustárral, a cukorral és az ecettel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd állandóan kevergetve az olajat nagyon vékony sugárban belecsorgatjuk. A salátát és a gombát beleforgatjuk, tálba töltjük, a keménytojással és a retekkel díszítjük. Fél óránál tovább ne hagyjuk állni, mert a salátalevelek elfonnyadhatnak.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A provanszi saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook