Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Praktikát kérek, hogy ne fröcsögjön az olaj serpenyős sütésnél. fórum

Praktikát kérek, hogy ne fröcsögjön az olaj serpenyős sütésnél. (tudásbázis kérdés)


27. Gordonka (válaszként erre: 26. - Babetthopp)
2009. dec. 14. 20:34
Köszi, rögtön a második hsz-ben írtam, hogy nekem nem jött be a sózás sajnos, ugyanúgy fröcsög.
2009. dec. 7. 15:38
meg kell sózni
2009. dec. 7. 15:36
Lehet kapni kimondottan fröccsenésgátló tetőt, olyan mint a nagyon sűrű szűrő és hosszú nyele van. Több méretben is létezik, nekem 2 méret is van.
24. Gordonka (válaszként erre: 23. - 57bac4a377)
2009. dec. 7. 13:55
Azért, mert teljesen hülyeségnek tartom egy liter olaj elhasználását, amikor a negyede is elég, szóval én nem szeretem egyáltalán a fritőzt, sose kéne :)
2009. dec. 2. 19:22

Szia!Új ötlet!:p :

Miért nem használsz fritőzt?

(Tényleg lehet,h csak túl forró az olajad,amikor már a 3. adagot sütöd.)

De tényleg kifogytam a kérdésekből:)

22. Gordonka (válaszként erre: 21. - 5fbb0bd9cd)
2009. nov. 23. 14:47
Az a helyzet, hogy nem tudom. Többféle vastagságú teflonom van a profi vastagtól a régebbi vékonyabbig, de az olajfröcsögés mindig probléma, az elején oké, de van, amit 15 percig sütni kell és kb. 6-8 perc után akármit csinálok, fröcsög.
21. 5fbb0bd9cd (válaszként erre: 19. - Gordonka)
2009. nov. 22. 17:13

Lehet, hogy rájöttem mi a problémád.

kaptam nagymamámtól egy új edénykészletet. Ma kipróbáltam és irtózatosan fröcsögött az olaj benne. Nagyon vékony fém falú, üvegtetejű és nincs belül teflon bevonata (sem kívűl zománc)...Bár így sokkal gyorsabban felmelegedett, tehát elvileg energiatakarékos, de sajnos az olajfröcsögés miatt sütésre nem fogom tudni használni, csak főzésre.


Nem lehet, hogy nálad ez a gond?

2009. nov. 6. 22:37
Szerintem lesz még kérdésed, ahogy megismertelek :))))))))))))
19. Gordonka (válaszként erre: 18. - 57bac4a377)
2009. nov. 6. 22:36
:) Persze, forr, azaz forró olajban sütök, hogy ne legyen tiszta olajos a hús, hanem hirtelen kisütött, ugyebár :) meleg olajban nem jó, mert csak ázik ki a hús leve és fő ahelyett, hogy sülne :) na akkor lesz merő olaj, fincsin sült helyett.
2009. nov. 5. 18:00

Nálam tervben volt..(mármint h szakács legyek..):)


Gordonka!Forr is az olajad,amikor fröcsög?

Kezdek kifogyni a kérdésekből:|

2009. nov. 5. 10:56

?? Hát én sem a cipőboltban veszem a húst...csak nem naponta járok frissért, hanem havonta egy-egy nagyobb adagot veszek és kiporciózva lefagyasztom...


Na mindegy nem ez volt a kérdés, de akkor sem tudok mást mondani, akármeddig és akármekkora adagot sütök, nem fröcsög az olaj nálam...és most már kezd érdekelni, hogy nálad miért?

Csak jön erre előbb-utóbb egy szakács is.

16. Gordonka (válaszként erre: 14. - 5fbb0bd9cd)
2009. nov. 5. 09:42
Nem, én nem fagyasztott husikat, hanem sima hentesboltban vett husit sütök, így ez kilőve.
15. Gordonka (válaszként erre: 13. - 57bac4a377)
2009. nov. 5. 09:42

Szívesen, állítólag én is kaptam jelecskét valakitől, de eltűnt, nem tudom megnézni, csak egy 1-es volt az üzeneteimnél a jeleknél, de magát a jelet nem láttam :) na mindegy is.

Szóval minden fröcsög, de nem rögtön, hanem kb. 10 perc után, mivel ha már sütök, nem egy adagot, hanem családi menüt készítek, így számolni kell min. 15-20 perc sütőidővel, de inkább többel.

2009. okt. 31. 06:47

passz,

Ez nekem sosem volt probléma, illetve csak akkor, ha víz kerül az olajba (pl. ha fagyasztott állapotban tettem bele a zöldséget, husit). Ezért mindent hagyok rendesen felengedni fagyasztás után és csak ha kicsöpögte magát, akkor mehet a serpenyőbe.

Nem lehet, hogy ez a gond nálad is?

13. 57bac4a377 (válaszként erre: 12. - Gordonka)
2009. okt. 31. 00:46

:)

Köszönöm a részleteket:)

Akkor még pár kérdés:

-bármit sütsz,fröcsög?

-megnézed pl az első husi előtt,h mennyire forr az olajad?

Ha eszembe jut még vmi,jövök,és zaklatok.:p

(És köszönöm a jelecskét!:))

12. Gordonka (válaszként erre: 10. - 57bac4a377)
2009. okt. 30. 23:17
Semmi gond, beavatlak háztartásom részleteibe. Nos, több serpenyőm is van, mind más-más vastagságú, így ez az (egyébként logikus) ötlet is kilőve, miszerint az edény falának vastagsága számít... Azért köszi, hogy legalább velem vagy és érdeklődsz :)
11. Gordonka (válaszként erre: 9. - Barby0411)
2009. okt. 30. 23:15
Nem teszek rá fedőt, ezért is zavar, hogy spriccel. Ha tennék rá fedőt, nem zavarna :) a vízről tudom, ogy nem kerülhet az olajba.
10. 57bac4a377 (válaszként erre: 8. - Gordonka)
2009. okt. 30. 21:59
Nekem a márka igazából mindegy,csak ne hidegen sajtolt legyen..Ha mindegyik olaj fröcsög,amit kipróbáltál,akkor talán az edényed fala túl vékony,és lehet,h emiatt az olajad is túl forró.De ez csak feltevés.Miben sütsz?(-jól elvagyok a hülye kérdéseimmel,ne haragudj:|)
2009. okt. 30. 21:26
Szia!Szoktál fedöt tenni rá????Ha igen akkor az a probléma.Ugyan is a göz felemelkedig de a fedöre megy és ha a fedöt felemeled a víz cseppek bele esnek a serpenyöbe és mint tudjuk hogy ha az olajba víz kerül akkor fröcsög az olaj!(egy szakács)sok szerencsét
8. Gordonka (válaszként erre: 5. - 57bac4a377)
2009. okt. 29. 10:30
Kis fokozaton sütök, és mindig másfajta olajjal próbálkozom. Van ötleted, melyik fajta nem fröcsög annyira?
2009. okt. 29. 10:30
Köszi a tippeket, fedő nélküli sütéshez kéne a tipp, mert állandóan forgatni kell az ételt.
2009. okt. 29. 09:01
Nekem fröccsenésgátló fedőm van.
2009. okt. 29. 08:58
Szia!Próbálj nem teljes fokozaton sütni.Milyen olajat használsz?
2009. okt. 29. 08:58
Nekem van a serpenyő tetejére egy fröccsenésgátló , olyan mint egy fedő. Fillérekért vettem a helyi háztartási boltban.
2009. okt. 29. 08:58
Nem lehet víz a sütni valón, és lehet kapni erre a célra fedőt is. Látni láttam, de még nem próbáltam.
2009. okt. 29. 08:56
Hallottam, hogy pl. sót kell az olajba tenni, de nekem nem jött be.
2009. okt. 29. 08:55
Praktikát kérek, hogy ne fröcsögjön az olaj serpenyős sütésnél.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook