Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pörkölttel töltött burgonya recept

Pörkölttel töltött burgonya recept

Elkészítési idő 70 perc

A Pörkölttel töltött burgonya hozzávalói:
- 8 közepes méretű krumpli
- 1 nagyobb adag maradék pörkölt
- 1 gerezd fokhagyma
- friss saláta vagy csalamádé
- vaj
- só


A Pörkölttel töltött burgonya elkészítési módja:
1. Magunk elé húzzuk a pörköltes lábast, a szaftból kihorgásszuk a húsukat, apróra vágjuk vagy megdaráljuk az így szerzett zsákmányt. A burikat meghámozzuk, majd hosszában lyukat fúrunk mindegyikbe egy magházkihúzóval vagy ahhoz hasonló eszközzel. 2. A kifúrt krumplikból kihúzzuk a lábunk alatt tétlenkedő kisded ujjacskáját, helyét megtömjük a fincsi husival. A külsejüket sóval megszórjuk, valamint megkenjük a fokhagymával (összezúzzuk előtte naná) elkevert vajjal. 3. A töltött krumplikat egyenként alufóliába csomagoljuk, a masnit hanyagolhatjuk. Forró sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Utána a kis csomagokat kibontogatjuk és ha nem elég puhák a krumplik még visszatoljuk, és készre sütjük. 4. A pörkölt szaftját ne adjuk oda Bodrinak, forrósítsuk fel és a megsült krumplikat félig leöntjük vele. Köretként csalamádét adunk hozzá vagy friss salátát.

Egyszerűen elkészíthető, maradékot felhasználható recept, nálunk favorit :)


Kategória: Húsételek receptjei


A pörkölttel töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook