Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Porhanyós pogácsa recept

Porhanyós pogácsa recept

A Porhanyós pogácsa hozzávalói:
50 dkg rétesliszt
25 dkg Ráma margarin
2 dkg szalakáli
2dl tejföl

3 dkg vaj
1 db tojássárgája
15 dkg sajt



A Porhanyós pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót és a szalakálit szárzon csomómentesen összekeverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük.A tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belöle, egyenként körbesodorjuk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ne rakjuk sűrűn, hgy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük.

Ha teljesen kihült akkor a legfinomabb!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A porhanyós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook