Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi mézes kalács recept

Karácsonyi mézes kalács recept

A Karácsonyi mézes kalács hozzávalói:
1/4 kg porcukor
2 egész tojás
mézes fűszer
35 dkg langyosított méz
1/2 ráma margarin
6 evőkanál sárgabarack lekvár
2,5 dl meleg tej
2 dkg szalakáli, 1 dkg szódabikarbóna
1 kg liszt A habhoz: 1 tojásfhérje, 20 dkg porcukor


A Karácsonyi mézes kalács elkészítési módja:
a 2,5 dl tejet felezzétek el, az egyikben futtasátok fel a szódabikarbónát, a másikban a szalakálit 80 dkg lisztet tegyetek egy zárható edénybe, majd adjátok hozzá a mézet, tojást, margarint, lekvárt, fűszereket,majd a felfuttatot tejet.Jól keverjétek össze, hogy ne maradjon benne csomó, szórjatok a tetejére lisztett, majd hadjátok állni egy napig./ este keverjétek össze, reggel dolgozható/ A maradék lisztet másnap használjátok fel, borítsátok a masszát egy lisztezett gyúrótáblára, majd addig gyúrjátok , amig a lisztet felveszi. Csináljatok 3 kupacot, majd egyenként nyújtsátok ki 1 cm vastagságura, előtte mindig gyúrjátok össze a kupacot. Lisztbe mártott formával szaggassátok ki, zsírozott tepsibe tegyétek, a tetejét kenjétek meg tojássárgájával. Közepes lángon süssétek, majd ha kisül lehet díszíteni,/sütés előtt lehet belenyomni cukrot, magokat/ a felvert tojásfehérje és porcukor habbal, amit nylonzacskóba töltök, picit levágok a sarkából és mintákat nyomok a tetejére.

Jól záródó dobozban sokáig eláll, és nagyon finom!


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi mézes kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook