Porckopást mivel kezeljem? (tudásbázis)
Ez nagyon jó, hogy szakemberektől kértél tanácsot!
Örülök neki!
Még valami, amiről eddig nem beszéltünk. A cipő, amiben most a várandósságod alatt jársz. Sok kismama szívesebben jár egészen lapos cipőben. Nehezen, de a saját Verámat is lebeszéltem erről. Attól is fájhat a térd, boka, csípő és derék is, hogy a teljes talpon járás miatt megfeszülnek az izmok, görcsösen tartja magát az ember. Megváltozik a test súlypontja, a pocak előre húz, Te meg igyekszel egyenesen tartani magad.
Ma megjártam több patikát,nőgyógyászt.
Egyik sem javasolja a zselatin fogyasztást terhesség alatt.
Még jó hogy utána jártam.
Olvaslak titeket. Valóban a túlsúly, vagy bármilyen gyakori megerőltetés. A lépcsőn lefelé, felfelé sem öröm közlekedni.
Köszi nektek a zselatin ötletet, rákeresek. Szemben a bio-bolt, átmegyek, és rákérdezek mit tud adni.
Tuttuka köszi a lekváros ötletet.
Judit köszi a gyümölcs kocsonyát.
Őszintén mondom nem tudom. Nekem a lépcsőn felfelé nem fájt, lefelé inkább. A kopás, ha tényleg az van nem ilyen gyorsan alakul ki. Az extra terhelés,túlsúly, esetedben a drága teher okozhat fájdalmat, a térd ebből a szempontból a test "hídpillére", sok terhet visel.
A zselatin, a borogatás, a térdszorító segít egy kicsit.
A költözésre nyilván szükségetek volt, most hogy nő a család!
Jó lenne, ha a hátralévő időben kicsit többet tudnál pihenni, mert a stressz is okozhat ilyen felerősödő fájdalmakat.
Nagyon szurkolok Neked!
Lépcsőzés miatt nem lehet?
Most költöztünk a harmadikra,egy hónapja földszintről.
Arra is gondoltam nem lehet ez a gond?
Tudom. Saját tapasztalat sajnos!
Mivel kiderült, hogy a FI várandós, nem csinálnak neki semmiféle műszeres vizsgálatot(rtg, mri, ct) a baba érdekében. A kopást ezek mutatják ki, a gyulladást inkább labor.
A kérdése a fájdalomcsillapítás lehetséges természetes módjaira vonatkozott, én legalábbis így értelmeztem. Egy borogatás a fájdalmat is enyhíti.
Napi 15 gr. legyen.
Írok pár variációt, aztán majd te is találsz ki biztos más módot is.
- 2,5-3 dl levesbe elkeverem, de kell bele egy kis pusz ízesítés, mert a zselatinból mikor aszpik lesz, gyengül az íze. Még egy kis só, bors, és jó lesz.
- Pár perc alatt ételízesítőből is lehet neki levest főzni. Meg kell tanulni elkeverni a zselatint, ne csomósodjon. Van aki meleg folyadékban keveri el, én hidegben szoktam. Hagyom kicsit állni, ekkor besűrűsödik, de felmelegítem. Felforralni nem szabad. Valamilyen formába folpakkot teszek, beleöntöm a langyos zselatint, be a hűtőbe, pár óra múlva kiborítom, felkockázom.
- Készítek baromfi párizsit: 2 nagy egész csirkecombot megfőzök. Bele só, bors, 1 sárgarépa, 1 kicsi vöröshagyma egészben. 1 órát főzöm, aztán leszedem a csontról és ledarálom az egészet. 3 dl levébe 40gr. zselatint keverek el. Ezt melegen készítem. Apránként szórom bele a zselatint, gyorsan kavarom, ne csomósodjon. Ha mégis, azonnal szét kell nyomkodni. A zselatinos lét ráöntöm a darált csirkére. Tejes doboz tetejét levágom, lesz egy szögletes dobozom. Bele a masszát, be a hűtőbe. Ha megkeményedett, a dobozt levágom a szalámiról. Finom, és sok benne a zselatin.
- Legegyszerűbb mód: 3dl citromos vízbe elkeverem a 15 gr zselatint és megiszom. nem muszáj mindig friss citromot venni, a tasakos citromsav tökéletesen megfelel. Ha savanyú, könnyen megiszom.
Hát ennyi. Feltétlen vedd meg, sok jótékony hatása van.
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Kell legalább 3-4 hét mire elkezdesz javulást érezni. de mint tudjuk, a baj sem rövidebb idő alatt alakult ki. :)
Rendben köszönöm
Hogy fogyasszam akkor?
Nézd meg zt is, én ilyet szoktam:
"Zselatin FloraGél 100 bloom 1kg Nagy tisztaságú étkezési"
Ezt írd a keresőbe.
Ki szeretném próbálni
Nekem ajánlottak egyet,étkezési marha zselatint,és hogy ebből mindennap joghurt,vagy kefirbe 2 kanálal tegyek.
Ez jó lehet?
Az én térdeimben is kopás van sok éve. Volt hogy annyira fájt, nem tudtam a két kis lépcsőn felmenni a terazra. Le is lett bontva az oldala, mert ott magasabb a töltés, 1 egészen kicsi lépcsőt tettünk oda.
A lényeg ami használ: Safe laser 500-as. Bár nagyon lassan, de építi a porcot.
Hogy el tudjun csúszni egymáson a 2 porcfelület, zselatint kell enni, vagy inni. Napi 15 gr-ot. 1kg-os kiszerelésben kell megvenni úgy olcsóbb. Én kettesével v eszem, így a szállítás is megoszlik a 2 zacskón.
A zselatin jót tesz a bőúrnek is, a csontoknak is. Én nagy tisztaságú sertést zselatint veszek. Megnézed az árgépen hol adják olcsóbban, onnan rendelsz.
Régen nem fáj már a térdem, de néha, mikor megeröltetem magam sok munkával, vagy kocogással amit nem lenne szabad a túlsúly miatt, szokott lenni egy kis gyulladás és fáj. Pár napos lézerezéssel elmúlik.
Nem tudom hogy tudta kézzel megállapitani a kopást.
Arra gondoltam én is hogy a terhesség,viszont nem első baba korábban sosem tapasztaltam ilyet.
A kopástól lehet ilyen intenziv nem múló fájdalom?
Ehetsz sok természetes kollagént is. Például rengeteg kocsonyát, csülköt, körmöt :) De a kapszulás változat is ilyesmiket tartalmaz, max. van bennük némi színezék, állományjavító, tartósító anyag.
Miből lehet tudni, hogy tényleg porckopás, ha nem történt műszeres vizsgálat? Lehet, hogy maga a terhesség okozza ezt, nagyobb nyomás nehezedik az ízületre. Arra az oldalra, ami alapvetően kicsit gyengébb a másiknál. Vagyis eleve könnyebbnek kell lennie szülés után, ha csökken a terhelés.
Tudom, ez nem vigasz, ha még néhány hét van hátra...
Tudom hogy nem vagy orvos,es valószinüleg egyikötők sem az.
Csak azért kérdeztem,hogy hátha másnak is volt ilyen,így tud segiteni.
Nekem kopást mondott,azt mondta nincs gyulladva.
Nincs benne folyadék
Leírjam a tüneteimet?
A kopás is ilyen fájdalommal jár.
Gondolom az orvos egyértelműen meg tudta állapítani, hogy kopás és nem gyulladás okozza a tüneteket.
Ha ilyen mértékű a porckopásod, arra semmilyen természetes gyógymód nem használ.
Fájdalomcsillapító is ideig-óráig.
Előbb-utóbb a műtét elkerülhetetlen.
(tudom, mert a férjem végig csinálta) Bármilyen kezelés, gyógyszer, kenőcs, csak rövidebb-hosszabb ideig hatott.
A káposztalevél-pakolás nekem is bevált.
Hallottam továbbá, hogy friss túróval is lehet pakolásként próbálkozni. (Hogy ne peregjen le száradás közben, egy kanál étolajjal lágyítani lehet a túrót, úgy kenni rá a fájó térdre, fóliázni, és rajta hagyni 1-2 óra hosszat legalább, pihentetni közben.)
További ajánlott fórumok:
- 3 éves kisfiam ekcémás.Tudnátok tanácsot adni mivel kezeljem?
- Varratszedés után mivel kezeljem a sebet?
- Gyakori piros torok !!!!!! antibiotikum helyett mivel kezeljem??
- Szoláriumban megégett a borom, mivel kezeljem, hogy ne fájjon ennyire?
- Ha ráharaptam a számra, mivel kezeljem?
- Kisfiam arca nagyon pattanásos, mivel kezeljem?