Pizzáskifli recept

A Pizzáskifli hozzávalói:
1 kg liszt
5 dl tej
2,5 dl olaj
5 dkg élesztő
fél csomag sütőpor
3 tojássárgája
só ízlés szerint
A töltelékhez:
ketchup

bors
bazsalikom
reszelt sajt
esetleg felvágott


A Pizzáskifli elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. Kelesztjük meleg helyen, majd lisztezett deszkán 6 db kb. 30 dkg-os cipókra osztjuk. Ez fontos, mert igy egyformák lesznek a kiflik. Kinyújtjuk, majd 8 részre osztjuk, és megtöltjük őket a következőkkel: ketchupot összekeverünk sóval, cukorral, oregánóval és bazsalikommal. Ezt a krémet rákenjük a tésztára, majd reszelt sajtot teszünk rá, vagy összedarált felvágottat. Felcsavarjuk a kifliket, megkenjük tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben kisütjük


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A pizzáskifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook