Piskóta (alaprecept)

Elkészítési idő 10 perc

A Piskóta (alaprecept) hozzávalói:
5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
pici só
fél tk szódabikarbóna


A Piskóta (alaprecept) elkészítési módja:
A tojások fehérjéből pici sóval géppel kemény habot verek. A habba kanalanként beleteszem a cukrot, és tovább dolgozok a géppel. A cukor után egyenként a tojás sárgáját és a sütőport. Eztán lassabb fokozatra váltok és óvatosan, apránként a lisztet is beleszórom, elkeverem. 180 fokon tűpróbáig sütöm (kb 25 perc).

A szódabikarbónát érdemes a patikában beszerezni, annak nincs olyan mellékíze, mint a boltinak.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskóta (alaprecept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook