Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pikáns húsgombóc leves recept

Pikáns húsgombóc leves recept

A Pikáns húsgombóc leves hozzávalói:
10 dkg sonka,
2-2 fej hagyma,
30 dkg darált sertéshús,
10 -10 dkg sárgarépa, /leves zöldség/ burgonya,
2 db tojás,
1 doboz tejföl,
kevés olaj,
fokhagyma,
só,
bors,
mustár,
babérlevél,
kevés fűszerpaprika


A Pikáns húsgombóc leves elkészítési módja:
A húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát (lehet füstölt tarja, még pikánsabb) olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pikáns húsgombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook